Bodil Jørgensen: Det råber de unge efter mig

Folkekære Bodil Jørgensen er i dag aktuel i herlig rolle i Hella Joofs komedie 'All Inclusive'

Bodil Jørgensen: Det råber de unge efter mig

Se traileren til 'All Inclusive' her

Det er seks måneder siden, den folkekære skuespillerinde Bodil Jørgensen blev hårdt kvæstet af en traktor under indspilningerne til den nye 'Far til Fire'-film. Men 53-årige Bodil er nu for alvor på banen igen, skønt hun dagligt døjer med smerter efter ulykken. Hun springer nemlig i dag ud i hovedrollen i Hella Joofs nye komedie 'All Inclusive' som den 60-årige Lise, der efter en skilsmisse tager på charterrejse til Malta med sine to døtre på 30 og 37 år.

I virkelighedens verden har Bodil Jørgensen tre børn, der er noget yngre. Nemlig Johannes på 17, Østen på 13 år og den lille efternøler datteren Rigmor på fem år.

Mine børn holder mig ung
- Jeg fik Rigmor, da jeg var 47 år gammel. Hun holder mig til gryden. Rigmor er med til at holde mig ung. Da jeg fik hende, var det, som om jeg fik nye batterier. Jeg elsker mine tre børn. Jeg er dog kommet i den alder, hvor det ind i mellem værker i knæene, når jeg står op om morgenen, siger Bodil Jørgensen til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Det er fantastisk at have min datter. Jeg elsker hende bare så meget. Hun var også med på Malta i en uge under optagelserne. Og hun nød i fulde drag det femstjernede hotelliv med buffet og det hele. Det er i øvrigt også første gang, at jeg har prøvet det, fortæller Bodil Jørgensen, der sammen med hele filmholdet var installeret på et femstjernet hotel på Malta, hvor størstedelen af filmen også blev optaget.

Bodil Jørgensen bliver også grødet i stemmen, når hun omtaler sine to sønner, Johannes på 17 og Østen på 13 år.

- Mine drenge havde ikke mulighed for at komme med til Malta. De skulle jo passe deres skole. Men vi skypede sammen, og min lille datter Rigmor har fortalt mig, at drengene lærte at smøre deres egne madpakker, mens jeg var en hel måned på Malta.  Jeg har aldrig nogensinde været så lang tid væk fra mine børn.

Bodil Jørgensen sad fast i vandrutsjebane på Malta

Forsoning er vigtigt i skilsmisser
Bodil Jørgensen fik sin ældste dreng Johannes i sit ægteskab med teaterinstruktør Henrik Sartou. Parret blev imidlertid skilt, og så fik Bodil Jørgensen yderligere to børn med sin nye ægtemand, filmfotografen Morten Søborg.

I filmen ’All Inclusive’ spiller Bodil Jørgensen den 60-årige Lise, der lige er blevet kasseret af sin ægtemand, fordi han har fundet en yngre model. Og den ulykkelige Lise havner på en charterferie på Malta med sine to voksne døtre på 37 og 30 år, der bliver spillet af Maria Rossing og Danica Curcic. Bodil Jørgensen fortæller til Ekstra Bladet, at hun i rollen som Lise har trukket på sine egne erfaringer fra skilsmissen med Henrik Sartou, selv om hendes private skilsmisse byggede meget mere på forståelse og accept end filmens skilsmisse.

- Når man bliver skilt, bliver man frustreret over selv de mindste ting. Når man går fra hinanden, vader man jo rundt i et åbent sår. Men det vokser heldigvis sammen. Og man har en forpligtelse overfor sine børn med henblik på at sørge for, at de ikke også skal vade rundt i nogle åbne sår i forbindelse med en skilsmisse. Jeg vil altid kæmpe for mine børn og for dem, som jeg har kær, siger Bodil Jørgensen og tilføjer, at det altid er vigtig med forsoning, når man ryger ud i en skilsmisse.

Tre dejlige kvinder i ny dansk film på Malta

Folkekære Bodil
Bodil Jørgensen fik sit store gennembrud på film i 1998 i rollen som Karen i Lars von Triers film ’Idioterne’, der gav hende både en Bodil- og en Robertpris. Og siden er det gået derudaf med karrieren. Men inden for de sidste 4-5 år er Bodil Jørgensen oven i købet blevet en af Danmarks mest folkekære skuespillere. Det skyldes blandt andet hendes rolle i succes-filmen ’Hvidstengruppen’ samt hendes medvirken i ’Rytteriet’, hvor hun især er kendt som ’verdens værste mor’ og ’Sønderjysk dialektservice’.

- Succesen er kommet til mig en dag ad gangen. Da jeg var yngre var jeg mere interesseret i tragedien, men hele det komiske aspekt af min karriere har udviklet sig gennem de senere år. Jeg har i øvrigt altid været sent ude med alting. Jeg blev skuespiller i en sen alder, og jeg blev mor i en sen alder, siger Bodil Jørgensen, der er begejstret for, at hun stadig får tilbudt masser af roller, selv om hun er 53 år gammel.

Et offentligt fruentimmer
- Har du oplevet, at du er blevet genkendt mere på gaden efter din rolle i ’Hvidstengruppen’ og dine komiske indslag i ’Rytteriet’ og 'Til frokost med mor?

- Ja, i den grad. Den lidt ældre generation husker mig fra ’Hvidstengruppen’, mens de unge især husker mig som moren, der har fået så meget pik, at hun ikke kan gå, siger Bodil og tilføjer:

- I bussen kan jeg møde unge mennesker, der råber til mig: Du kan da godt gå. – Eller også råber de: Du har da ikke fået særlig meget pik i går, forklarer Bodil Jørgensen, der tager bemærkningerne med et afklaret smil.

- Jeg er jo et offentlig fruentimmer, som den store skuespillerinde Bodil Kjer udtrykte det. Og det har jeg slet ikke noget problem med at være. Det er jo som regel en anerkendelse af mit arbejde, når folk hilser på mig eller kommer med muntre bemærkninger. Det er faktisk rørende. Jeg foretrækker at være et åbent menneske overfor andre mennesker, siger Bodil Jørgensen.