Carlsberg betaler for reklame i Klovn

Den var ikke gået på tv: Der er tale om product placement, når Frank og Casper drikker den danske øl - selv i USA

Her en scene fra filmen, hvor der er Carlsberg på bordet. Det danske øl-mærke går igen i resten af filmen. (Foto: Nutmeg/Per Arnesen)
Her en scene fra filmen, hvor der er Carlsberg på bordet. Det danske øl-mærke går igen i resten af filmen. (Foto: Nutmeg/Per Arnesen)

Casper og Frank fester igennem i den nye 'Klovn'-film, der i dag har premiere i hele landet. Og det er ikke hvad som helst, den pigeglade flab og den karikeret kiksede familiefar hælder indenbords i 'Klovn Forever'.

Kendte til Klovn-galla: Han stjal naboens hest

Gang på gang er der grønne flasker fra Danmarks uden sammenligning største bryggeri inde i billedet, når Casper og Frank skal have slukket tørsten.

Siden 2013 har det været forbudt i danske radio- og tvproduktioner at have product placement, men der er ingen regler for den slags reklame i spillefilm. Det betyder, at Casper Christensen og Frank Hvam uden problemer har kunnet takke ja til at lave en aftale med Carlsberg i forbindelse med filmen. Og det har de gjort, fortæller filmens producent Jesper Zartov.

- Carlsberg har leveret de øl til os, det er rigtigt. Det er et lille sponsorat, kan man sige. Vi har også lavet et samarbejde om noget lancering med dem. På Facebook har de blandt andet lavet en Frank-flaske med underbukser på og en Casper-flaske med solbriller. De har også givet et lille tilskud til premieren og sådan noget, siger han.

Anmelderne: Så mange stjerner får 'Klovn Forever'

- Hvad koster det at få sine øl med i en 'Klovn'-film?

- Det må jeg ikke sige. Men helt ærligt, så er det ikke særlig mange penge i forhold til, hvad der ellers bliver lavet af sådan nogle aftaler.

- Har det kostet Carlsberg over eller under en million?

- Det er under. Også langt under en halv million. Det kan jeg godt sige. Vi er meget påpasselige med den slags aftaler. Hverken Casper eller Frank laver særlig mange reklamer. De går op i at skrive og lave film og ikke alt muligt andet, siger producenten.

'Man skal lige vænne sig til at få svigersøns pik i ansigtet'

Skriver ikke med en regnemaskine
- I en scene i filmen kommer til Casper barnedåb og får stukket en Carlsberg i hånden. Er det noget, der bevidst er skrevet ind?

- Nej. Casper og Frank skriver ikke med en regnemaskine. De skriver med hjertet. Der er brands, der forsøger at hægte sig på 'Klovn', og vi har sagt nej til alle. Det med Carlsberg kom kun i stand, fordi de havde en god idé med de flasker på Facebook, siger Jesper Zartov.

Carlsberg betaler for reklame i Klovn