Clooney raser over digitale terrorister

George Clooney raser over de hackere, som fik adgang til Sonys systemer, fordi han mener, at deres angreb får medierne til at udøve censur

George Clooney mener, at 'The Interview'-skandalen handler om meget mere end hacking. (Foto: AP)
George Clooney mener, at 'The Interview'-skandalen handler om meget mere end hacking. (Foto: AP)

Sagen om hackerne, der fik adgang til Sonys systemer, handler om meget mere, end om filmen 'The Interview' nogensinde får premiere.

Det mener George Clooney i hvert fald. Han er nemlig af den opfattelse, at hackerangrebet og truslen om terror tillader nogle få mennesker at udøve censur på medierne. Og det synes superstjernen er et enormt stort problem, skriver Deadline.com.

- Pludselig står der nogle mennesker og truer med, at de vil springe nogle bygninger i luften, og så skal alle bare gøre, hvad de siger. Hvad ville der ske, hvis et nyhedsmedie for eksempel skrev en historie, og der så lige pludselig var et land, en organisation eller en person, som ikke brød sig om det? Det her handler om meget mere end hacking, siger den 53-årige skuespiller.

 

Sony aflyser filmpremiere efter terrortrussel

Og ifølge den Oscar-vindende skuespiller er det ikke kun Hollywood, der risikerer at blive påvirket af det omfattende Sony-hack.

- Det påvirker ikke kun film, det påvirker alle aspekter af vores samfund. Det er sandheden, siger han.

Clooneys udtalelser kommer i kølvandet på, at Sony valgte at aflyse premieren på den kontroversielle film 'The Interview' efter hackergruppen 'Guardians of Peace' lækkede en række hemmelige dokumenter, ligesom de truede med terrorhandlinger i stil med dem, som ramte USA den 11. september 2001.

'The Interview' handler om to tv-journalister, som får til opgave at rejse til Nordkorea for at likvidere præsidenten Kim Jong-un.

Aflyser filmpremiere efter cybertrusler

Premieren på 'The Interview' er aflyst efter trusler fra hackere. (Foto: Sony)
Premieren på 'The Interview' er aflyst efter trusler fra hackere. (Foto: Sony)

Sverige udsætter premiere på Nordkorea-komedie