Danica som balletdanser i ny film

Skuespilleren Danica springer ud som solodanser i filmen 'Darling', hvor hun spiller overfor svenske Gustaf Skarsgård

Danica Curcic ses her i rollen som balletstjernen Darling sammen med Gustaf Skarsgård, der spiller hendes ægtemand, koreografen Frans i filmen 'Darling'. (Foto: Zentropa)
Danica Curcic ses her i rollen som balletstjernen Darling sammen med Gustaf Skarsgård, der spiller hendes ægtemand, koreografen Frans i filmen 'Darling'. (Foto: Zentropa)

Zentropa har sikret sig Danica Curcic i hendes karrieres hidtil største rolle som solodanserinden Darling i filmen af samme navn.  Danica Curcic har i årevis haft sin faste gang på Det Kongelige Teater og har måttet undergå en kæmpe fysisk transformation for at blive klar til rollen som ballerina.

Optagelserne til filmen, der skal instrueres af Birgitte Stærmose og er skrevet af Kim Fupz Aakeson, er startet i denne uge i Göteborg og rykker senere til København. I filmen spiller Danica Curcic overfor både Gustaf Skarsgård, Ulrich Thomsen og den rigtige balletdanser Astrid Grarup Elbo.

Filmens handling tager ifølge en pressemeddelelse udgangspunkt i den verdensberømte danske balletstjerne Darling(Danica Curcic) og hendes mand koreografen Frans, der for første gang i årevis vender tilbage til København, hvor de sammen skal opføre klassikeren 'Giselle' på Det Kongelige Teater med Frans som koreograf og Darling i titelrollen.  Og forventningerne fra både pressen, balletkorpset  samt den aldrende og kræftramte balletmester Kristian(Ulrich Thomsen) er store.

Peter Christoffersen ses her sammen med sin daværende kæreste Danica Curcic under Robert-festen sidste år. Nu er de gået fra hinanden.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Filmnyheder Dansk kendis-par gået fra hinanden

Hoften er slidt op
Men på en af de første prøvedage indtræffer katastrofen: Darling falder om med smerter, hendes hofte er slidt op, og hendes balletkarriere er færdig. Hendes verden ligger i ruiner. Frans er knust, men føler sig samtidig ude af stand til at hjælpe hende. Han har aldrig arbejdet uden Darling før, og hele hans karriere hænger pludselig på den purunge balletdanser Polly(Astrid Grarup Elbo), som for første gang får chancen i et stort soloparti.

Danica Curcic er stjerneskuddet der vælter sig i flotte priser, og som glæder sig til en dag at spille skuespil på engelsk igen. Foto. Peter Klint Danske kendte Danica Curcic - stjerneskuddet får endnu en stor pris

Darling forsøger at redde sin plads i verden ved at holde sig tæt på sin kunst, da hun begynder at træne Polly til at blive den Giselle, som Darling ikke længere kan være. Men i takt med at Polly begynder at folde sig ud som Giselle, smuldrer Darlings verden, og den nu forhenværende balletstjerne har kurs direkte mod afgrunden.

En lykkelig Danica Curcic smiler af glæde over sin fortjente Bodil-pris.(Foto: Jakob JØrgensen) Filmnyheder Bodil-dronning i den syvende himmel

Det er filminstruktøren Birgitte Stærmoses anden spillefilm efter debuten 'Værelse 304 fra 2011, og hun har senest instrueret tre afsnit af TV 2s anmelderroste dramaserie Norskov.

Filmen har forventet premiere torsdag d. 27. april 2017.

 

1 kommentar
Vis kommentarer