Dansk historie nomineret til prestigepriser

De britiske BAFTA-nomineringer er netop blevet offentliggjort, og 'The Danish Girl' sætter Danmark på landkortet med fem nomineringer

Kom med bagom optagelserne i København (video: Working Title)

Fredag er nomineringerne til de prestigefulde BAFTA-priser, den britiske pendant til den amerikanske Oscar, blevet offentliggjort. Man skal lede længe efter dansk dna blandt de nominerede, men den britiske film 'The Danish Girl' ligger dog ganske lunt i svinget.

Spielsberg med i opløbet
Steven Spielberg-filmen 'The Bridge of Spies' og filmen 'Carol' med Cate Blanchett i hovedrollen fører nomineringsræset med hver ni nomineringer. Men den historiske fortælling 'The Danish Girl' gør sig også ganske positivt bemærket med fem nomineringer på listen.

Hør hvordan det var at have hunden "Pixie" med i The Danish Girl (Video: Working Title)

Mand skulle spille dansk pige: Er jeg smuk nok?

Bedste skuespiller
Det gælder blandt andet en nominering for 'Bedste skuespiller' til hovedrolleindehaveren Eddie Redmayne. Han spiller rollen som danske Einar Wegener, der blev en pioner som den første person i verden, der fik en kønsskifteoperation, og siden skiftede navn og blev kendt som Lili Elbe. Filmen er også en af de seks nominerede til titlen som 'Enestående britiske film'.

Sidste år vandt Eddie Redmayne prisen som 'Bedste skuespiller' for sin portrættering af Stephen Hawking i 'The Theory of Everything'. I år er han i direkte duel med blandt andre Matt Damon, Leonardo DiCaprio og Michael Fassbender, som han altså skal udkonkurrere for at at gentage succesen.

BAFTA-uddelingen finder sted 14. februar i Royal Opera House i London. To uger senere uddeles den amerikanske pendant, nemlig Oscar-priserne.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.