Dansk hovedrolle giver svensker Guldpalmen i Cannes

'The Square' med Claes Bang i hovedrollen har vundet den fornemste pris ved filmfestivalen i Cannes

Der var stor glæde hos holdet, da 'The Square' fik sin Guldpalme. Foto: All Over
Der var stor glæde hos holdet, da 'The Square' fik sin Guldpalme. Foto: All Over

I Sverige jubler de over Ruben  Östlund, der har instrueret 'The Square'. I Danmark har vi grund til at hejse flaget for Claes Bang, der trods et beskedent cv, landede en hovedrolle og tilmed er stærkt medvirkende til at hive den fornemmeste pris ved filmfestivalen i Cannes, Guldpalmen i hus.

Allerede på førstedagen af sin kampagne for Claes Bang mødte journalisten Wendy Mitchell sit store idol Claes Bang. Her poserer hun med den danske filmstjerne.(foto: Facebook/privat) Danske kendte Kvindelig journalist besat af Claes Bang: Se hvorfor

 

Claes Bang var med til at hive en Guldpalme i hus. Foto: All Over
Claes Bang var med til at hive en Guldpalme i hus. Foto: All Over
 

Det er første gang i 66 år, at en svenske instruktør render med Guldpalmen, og at det så sker med en forholdsvis ukendt dansk skuespiller i hovedrollen, gør kun det hele mere eventyrligt.

Men 'The Square' imponerede den tunge jury med den spanske instruktør Pedro Almodóvar i spidsen, og roserne vælter ned over filmen.

Hele Danmark kender Christopher Læssø fra TV2-programmet 'Danmark har talent'. Nu har han stor birolle i film i Cannes. (Foto: TV2) Danske kendte Jeg skulle have castet med Colin Firth

Ruben Östlund har ud over instruktionen også selv skrevet manus til filmen, der handler om en småforvirret direktør for et kunstmuseum, der står for at skulle arrangere en stort anlagt udstilling, men har svært ved at samle sig om opgaven.

Han hyrer et pr-firma til at skabe omtale af udstillingen, men det giver bagslag.

Blandt de øvrige medvirkende i den humoristiske film finder man Elisabeth Moss, der er kendt fra tv-serien 'Mad Men'. Hun spiller en journalist, der dækker udstillingen.

I en mindre rolle som Claes Bangs assistent finder man en anden dansker i form af Christopher Læssø.

Den 50-årige Claes Bang har endelig fået sit livs rolle. Og han leverer en pragtpræstation i filmen 'The Square'. (Foto: All Over Press) Danske kendte Drømmerollen fik Claes til at bryde grædende sammen

At præsentere en film helt uden de store navne er et modigt sats af Ruben Östlund. Claes Bangs cv handler mest om små biroller i tv-serier , en 'Far til fire'-film og lignende, men med den seneste præstation har den 50-årige skuespiller vist, at han er en såkaldt 'late bloomer', så mon ikke, at der kommer betragtelig mere fra den kant af samme skuffe.

Succes avler succes.

Og så kan danskerne for alvor glemme, at han kyllingede ud i 'Vild med dans', hvor han havde erfarne Katrine Bonde som partner, og hvor han efter kun to aftner i 2013 trak sig. En sådan manøvre er hverken set før eller siden.