Dansk skuespiller rykker i Tyskland

30 årige Mette Lysdahl har haft hovedrolle i tysk film samt birolle i tysk tv-serie - og nu springer hun ud i endnu en  hovedrolle i en tysk film

Danske Mette Lysdahl kan prale af hovedroller i to tyske film samt en birolle i en tysk tv-serie. (Foto: Christian T. Jørgensen)
Danske Mette Lysdahl kan prale af hovedroller i to tyske film samt en birolle i en tysk tv-serie. (Foto: Christian T. Jørgensen)

BERLIN(Ekstra Bladet): Hun er 30 år gammel og er opvokset i en familie i Herning, hvor ingen har noget som helsts med skuespil at gøre. Men i dag boltrer danske Mette Lysdahl sig hjemmevant i den tyske film- og tv-branche, hvor hun blandt andet har haft hovedrollen i den tyske filminstruktør Chris Brügges film '37', der har klaret sig godt rundt omkring på festivaller i verden.

Ekstra Bladet møder Mette Lysdahl i forbindelse med, at hun sammen med de to danske skuespillere Johannes Lassen og Laura Christensen er udvalgt af organisationen 'Northern Lights', der promoverer de største unge skuespils-talenter fra norden under filmfestivalen i Berlin. Her forklarer Mette, at hun også har medvirket i en gæsterolle i den tyske tv-serie 'SOKO Wismar'.

- Jeg flyttede til Berlin for fire år siden for at prøve noget helt andet. Og her fik jeg hurtigt en rolle i den tyske kriminal-serie 'SOKO Vismar', hvor jeg spillede rollen som den naive kvinde, der afslører morderen. Efter den rolle begyndte jeg at læse koncentreret tysk. Og så fik jeg hovedrollen som Vivien i filmen '37'.

- Det er en meget poetisk film, der sætter fokus på en mand, der mister sin elskede kæreste til døden. Og det er faktisk mig, der dør lige i starten af filmen. Men i resten af filmen følger man blandt andet vores liv sammen i tilbageblik, fortæller Mette Lysdahl, der også har en lille rolle som sygepljerskerske i den aktuelle danske film 'Under sandet'. I Danmark har Mette i øvrigt også haft mindre roller i filmene 'Klassefesten 2’, og ’Guldhornene’.

(artiklen fortsætter under billedet)

Mette Lysdahl poserer her for pressen i Berlin sammen med Johannes Lassen og Laura Christensen.(Foto: Christian T. Jørgensen)
Mette Lysdahl poserer her for pressen i Berlin sammen med Johannes Lassen og Laura Christensen.(Foto: Christian T. Jørgensen)
 

Dansk skuespiller strålede i Berlin

Ny hovedrolle i Tyskland
Hvad siger din familie til, at du netop har været udtaget til Northern Lights i Berlin?

- Det tror jeg, at de har det lidt svært ved at forstå. Mine forældre er sygeplejersker, og mine søskende arbejder i helt andre erhverv. Men jeg ved, at de er meget stolte af mig, selv om de  måske  ikke lige ved, hvad hele min verden drejer sig om, fortæller Mette, der også har en kæreste og en lejlighed i København.

- Jeg bor skiftevis i min lejlighed på Frederiksberg i København og i min lejlighed i Berlin. Det er sådan, at jeg foretrækker at leve, siger Mette, der helt sikkert skal opholde sig  lidt mere i Berlin i den kommende tid. Hun afslører nemlig, at hun har fået en ny hovedrolle i den tyske instruktør Jos Diegels debutfilm.

Mette Lysdahl.(Foto: Polfoto)
Mette Lysdahl.(Foto: Polfoto)