Danske Caspar ligner Kennedy: Nu spiller han rollen som præsidenten

Danske Caspar Phillipson spiller John F. Kennedy i ny amerikansk storfilm

Selvom Caspar Philipson ligner den dræbte præsident ret meget, skulle der en del sminke til, før kan kunne indspille 'Jackie'. Foto: Jens Dresling
Selvom Caspar Philipson ligner den dræbte præsident ret meget, skulle der en del sminke til, før kan kunne indspille 'Jackie'. Foto: Jens Dresling

Filmen 'Jackie' har været mange måneder undervejs, og fredag er et klip fra filmen blevet offentliggjort. I filmklippet er det første gang, hvor man kan se og høre den danske skuespiller Caspar Phillipson i rollen som selveste John F. Kennedy.

Rollen i den store Hollywood-blockbuster, hvor han spiller overfor den Oscar-vindende skuespillerinde Natalie Portman, har han fået, fordi han simpelthen ligner den afdøde præsident så meget, og det er ikke først gang, han har oplevet sammenligningen.

Dansker spiller John F. Kennedy i en ny storfilm

- Første gang, jeg hørte det, var på et studieophold i New York for mange år siden, men jeg har aldrig fået det fortalt herhjemme, fortæller den danske skuespiller.

- De seneste par år har jeg fået det at vide mange gange, når jeg har været i selskab med amerikanere, så på den måde har jeg godt vidst i et stykke tid, at jeg lignede ham, lyder det fra Caspar Phillipson.

Alligevel endte det med, at han under optagelserne tilbragte op til tre timer i sminkestolen hver morgen for at komme til at ligne præsidenten mest muligt. Det var nemlig instruktørens drøm, at filmens publikum ved første øjekast skulle tro, at det var den ægte præsident, der spillede overfor Natalie Portman i storfilmen.

Selv om de ansatte på filmsettet, skuespillerne og statisterne naturligvis godt vidste, at Caspar Phillipson ikke var den ægte præsident, blev de alligevel lidt målløse over at se ham i kostume med fuld makeup.

Mr. President
Faktisk så meget, at den danske skuespiller blev tiltalt 'Mr. President' gennem hele indspilningen, og denne oplevelse beskriver den danske John F. Kennedy som en lettelse, der fik ham til at slappe mere af midt i den store produktion.

- Præsidenten så jo altid afslappet og rolig ud, så på den måde hjalp det mig. Det var på en måde en maske, som jeg tog på, og som jeg kunne læne mig op ad, husker Caspar Phillipson, der samtidig påpeger, at det var med en vis ærefrygt, at han gik ind i projektet.

'Jackie' fortæller historien om præsident John F. Kennedys hustru, Jackies håndtering af sorgen efter attentatet på sin mand.

Filmen 'Jackie' har dansk biografpremiere den 12. januar.

Se det første klip fra filmen her

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.