Debutant-instruktør vandt 795.000 kroner

Den danske film 'I dine hænder' vandt prisen som bedste spillefilm ved Göteborg Filmfestival

Den dansk/franske filminstruktør Samanour Acheche Sahlstrøm vandt hovedprisen ved 'Göteborg Filmfestival'.(Foto: Polfoto)
Den dansk/franske filminstruktør Samanour Acheche Sahlstrøm vandt hovedprisen ved 'Göteborg Filmfestival'.(Foto: Polfoto)

Den dansk/franske filminstruktør Samanou Acheche Sahlstrøm har virkelig god grund til at glæde sig. I går vandt han nemlig hovedprisen Dragon Award  ved 'Göteborg Filmfestival' samt 1 mill. svenske kroner svarende til 795.000 kroner for sin film 'I dine hænder'. Og det er oven i købet Samanou Acheche Sahlstrøms debut-spillefilm.

Assisteret selvmord
Filmen handler om Maria og Niels. Hun er en ung og omsorgsfuld sygeplejerske, der længes efter frihed. Han er en uhelbredeligt syg patient, der gerne vil til Schweiz for at begå assisteret selvmord. Sammen drager de på en intens rejse, der bringer dem tættere på hinanden, men også tættere på deres drømme.

- Jeg har klart en forkærlighed for den tragiske fortælling. Den rører mig. Tragedien skaber på mange måder sin egen logik. Det er noget smukt og naivt over at tage kampen op mod ting, man ikke kan vinde over, fortæller Samanou Acheche Sahlstrøm om sin film, der også vandt den fornemme internationale kritikerpris, den såkaldte Fipresci-Award.

Havde Lars von Trier som mentor
Samanou Acheche Sahlstrøm har boet i København med sin danske kone siden 2001 og startede med at arbejde med film på Zentropa Productions med Lars von Trier som mentor. Efter nogle år besluttede han sig for at søge ind på Filmskolen, hvorfra han afsluttede sin uddannelse med afgangsfilmen ' Les Amours Perdues', der i øvrigt blev lavet i Frankrig og havde franske stjerner som Emmanuelle Béart og Denis Lavant i hovedrollerne.

Samanous nye film 'I dine hænder' er produceret af Sara Namer for Meta Film med støtte fra Det Danske Filminstituts talentordning New Danish Screen. På rollelisten er Lisa Carlehed, Peter Plaugborg, Johanna Wokale, Kirsten Olesen og Gustav Dyekjær Giese. 'I dine hænder' har dansk premiere 21. maj.

Flere priser
Det gik i øvrigt rigtig godt for dansk film på 'Göteborg Filmfestival', hvor det blev til flere andre priser.Joshua Oppenheimers 'The Look of Silence' vandt en Dragon Award for bedste dokumentar, og Jeppe Røndes 'Bridgend' modtog en Special Mention i debut-programmet.

Lisa Carlehed og Peter Plaugborg ses her i en scene fra filmen 'I dine hænder'.(Foto: DFI/PR Foto)
Lisa Carlehed og Peter Plaugborg ses her i en scene fra filmen 'I dine hænder'.(Foto: DFI/PR Foto)
 

 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær