Denne film trak flest i biografen i 2014

For andet år i trak topper succesforfatteren Jussi Adler-Olsen biograflisten over de mest sete film

748.810 så 'Fasandræberne' i biffen. (Foto: Nordisk Film)
748.810 så 'Fasandræberne' i biffen. (Foto: Nordisk Film)

Succesforfatteren Jussi Adler-Olsen fortsætter sin sejrsgang på biograflærredet.

I 2014 var filmen 'Fasandræberne' således den mest sete film med 748.810 solgte billetter i de danske bigrafer, fremgår det af Danmarks Statistik.

Fasandræberne overgår forgængerens billetsalg

Filmen er baseret på Adler-Olsens bog af samme navn og er filmatiseret af Zentropa.

Også i 2013 var en filmatiseret Jussi Adler-Olsen bog topscorer blandt de mest sete film - her var det filmatiseringen af 'Kvinden i buret', som 691.000 danskere løste billet til.

Danske film topper biograflisten i 2014

Begge film baserer sig på vicekriminalkommissær Carl Mørcks (Nikolaj Lie Kaas) efterforskning i 'Afdeling Q', hvor han genoptager gamle mordsager med sin makker Assad (Fares Fares).

Også i fremtiden kan krimi-makkerparret indtjene flere solgte biografbilletter, da der endnu er to film om Afdeling Q i vente fra Zentropa.

Fra Adler-Olsens 748.810 solgte biografbilletter er der et stykke ned til nummer to på listen fra Danmarks Statistik. Her kommer 'Klassefesten 2 - Begravelsen' ind på en andenplads med 596.601 solgte billetter.

Floplisten: Disse film solgte mindst i biffen

'Klassefesten 2 - Begravelsen' er en dansk komediefilm med de danske skuespillere Nikolaj Kopernikus, Anders W. Berthelsen og Troels Lyby i hovedrollerne.

Filmen er en efterfølger til 'Klassefesten' fra 2011, der også solgte godt i de danske biografer.

Mens de danske film sidder på første- og andenpladsen, går tredjepladsen til et udenlandsk biografhit. Her er der også tale om en gammel kending, med den udenlandske instruktør Peter Jacksons 'Hobbitten' der solgte 476.240 billetter i de danske biografer.