Etteren floppede: Nu skal 'Klovn Forever' også til USA

Amerikanerne får også mulighed for at krumme tæer til pinlighederne i 'Klovn Forever'

Etteren floppede: Nu skal 'Klovn Forever' også til USA

Hjernerne bag 'Klovn', Casper Christensen og Frank Hvam, om venskab.

Det var ikke den store succes at hive den første Klovn-film, 'Klovn - The Movie', til USA.

Alligevel er det heller ikke denne gang kun danskerne, men også amerikanerne der får mulighed for at krumme tæer, når Casper Christensen og Frank Hvams folder deres pinligheder ud i makkerparrets nye film, 'Klovn Forever'.

Rettighederne til distributionen af komedien, som har dansk premiere i morgen, er netop solgt til det amerikanske selskab Drafthouse Films, som har et godt kendskab til de to sjove herrer fra tidligere.

Det var nemlig samme selskab, der hev den første Klovn-film, 'Klovn - The Movie' til USA, ligesom selskabet også har distribueret tv-serien om det spøjse makkerpar på det amerikanske marked.

'Klovn - Forever' er et slapt skuffejern

Etteren floppede: Nu skal 'Klovn Forever' også til USA

Her kan du se et fraklip fra 'Klovn Forever'.

Selv om den første Klovn-film ikke tjente voldsomt mange penge ind på den anden side af Atlanten, er selskabet klar på at gøre forsøget igen.

- Vi ønsker at være en del af Klovn-foretagendet sammen med Frank og Casper, så længe de bliver ved med at lave film. Det er uden tvivl nogle af de sjoveste film, der nogen sinde er lavet, og vi er stolte over at kunne dele dem med publikum, siger James Emanuel Shapiro fra Drafthouse Films i en pressemeddelelse.

'Klovn - The Movie' havde amerikansk premiere i 2012 under navnet 'Klown', og anmelderne var vilde med filmen:

'Årets sjoveste film', skrev anmelderen Matt Singer fra ifc.com, mens det fra New York Times lød:

'Den er faktisk ret sød på sin egen perfide måde.'

Mia Lyhne: Folk kalder mig Franks dame

Etteren floppede: Nu skal 'Klovn Forever' også til USA

Her kan du se traileren til 'Klovn Forever'.

Men det amerikanske biograf-publikum var ikke enige med anmelderne, for filmen præsterede på ingen måde lige så godt som i Danmark, hvor den solgte over 850.000 billetter.

I løbet af åbningsweekenden, hvor filmen var opsat i tre biografer, indspillede den blot 17.900 dollars - altså i omegnen af 120.000 kroner i dagens kurs.

Den ægte vare: Casper Christensen præsenterer kæmpe erektion

Efterfølgende blev den danske komedie udbredt til yderligere 13 biografer, men alligevel lød indtjeningen i weekend nummer to på kun 11.800 dollars - altså omkring 80.000 kroner.

Alt i alt nåede indtjeningen ifølge Rotten Tomatoes op 68.600 dollars, hvad der i danske kroner svarer til lige under en halv million.

'Klovn - The Movie' blev ifølge Euroman blandt andet også solgt til New Zealand, Island, Australien og Tyrkiet, og her havde filmen større succes end i USA. På verdensplan har filmen indspillet for over 65 millioner kroner.

Planen er, at opfølgeren, 'Klovn Forever', får amerikansk biografpremiere i 2016, hvor filmen også vil blive tilgængelig på flere amerikanske streamingtjenester.

'Klovn Forever' har dansk premiere i biografer landet over i morgen, torsdag.

Casper: Frank pinte mig til stiv pik - og nød det

Etteren floppede: Nu skal 'Klovn Forever' også til USA

Frank Hvam bliver usikker, når Casper Christensen kritiserer hans tøj.