Fra skurk til tøffelhelt

35-årige Peter Christoffersen har spillet skurk i både ’Fasandræberne’ og tv-serien ’Broen’ - nu springer han ud som blød mand i den danske gyserfilm ’Shelley’

Se med her

BERLIN(Ekstra Bladet): Hele Danmark kender Peter Christoffersen som skurken Alberg i filmen ’Fasandræberne’, der forsøger at myrde Kimmie eller som skurken Julian i anden sæson af tv-serien ’Broen’, der er it-ekspert og mellemmand for de store bosser, der udfører ’grøn’ terrorisme. Men nu springer han her i Berlin ud i en helt ny boldgade, nemlig som blød mand og tøffelhelt i den nye danske gyser ’Shelley’, der er udtaget til filmfestivalen.

Dansk kendis-par gået fra hinanden

Filmen tager udgangspunkt i Kasper og Louise, der bor i en isoleret villa ved en sø dybt inde i en skov langt væk fra den moderne dagligdag. De har hverken mobiltefoner, fjernsyn eller elektricitet. Louise store drøm er at blive mor, men hun kan ikke få børn. I desperation indgår hun derfor en pagt med sin rumænske tjenestepige, Elena, som vil føde Louise barn og være dets rugemor mod en betydelig betaling. Graviditeten udvikler sig imidlertid til et helvede. Barnet, der vokser inde i Elena, tager form og påvirker alle det kommer i nærheden af med en mørk, ubeskrivelig kraft. Fødslens rædsler er begyndt. Ondskaben lurer i det ukendte.

Peter Christoffersen spiller hovedrollen i den danske film 'Shelley'.(Foto: Christian T.Jørgensen)
Peter Christoffersen spiller hovedrollen i den danske film 'Shelley'.(Foto: Christian T.Jørgensen)
 

Den uforklarlige ondskab
- Filmen balancerer på en knivspids mellem en fødselsdepression og den uforklarlige ondskab. Louise har et brændende ønske om at få et barn, selv om min karakter Kasper slet ikke er klar til at få et barn. Og jeg tror heller ikke, at Kasper havde et ønske om at flytte ud på en ødegård og leve et liv helt tilbage til naturen. Han er bare en medløber til en dominerende hunløve. Men det har været en god udfordring for mig at skulle spille en mand med så lav status. Det er jeg ikke vant til, forklarer den 35-årige Peter Christoffersen, der selv ser på Kasper som en slags tøffelhelt.

For Peter Christoffersen har det også været en interessant oplevelse på et nærmest internationalt plan, fordi filmen er instrueret af den dansk/iranske Ali Abassi, der har fået den store norske skuespillerinde Ellen Dorit Petersen til at spille Louise. Og så spiller den rumænske guldpalmevinder fra filmfestivalen i Cannes 2012 , Cosmina Stratan rollen som tjenestepigen Elena. Og i øvrigt er filmen optaget på en ødegård i Sverige.

Peter Christoffersen mener også, at filmens ondskab på nogle planer minder om den ondskab man så i Roman Polanskis berømte film ’Rosemarys Baby’.

- Kasper kan se ondskaben i barnet. Han fornemmer ondskaben i de små tegn, mens Louise slet ikke ser den. Og Kasper føler også, at de har fucket med naturen ved at lade Louises nedfrosne æg komme ind i Elenas livmor.

Persbrandt som nazi-officer

Den liderlige og nørden

Dansk skuespillerinde: Håber jeg møder Clooney igen

Dansk skuespiller strålede i Berlin

Peter Christoffersen er her fotograferet med sin eks-kæreste Danica Curcic ved Robert-festen sidste år.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Peter Christoffersen er her fotograferet med sin eks-kæreste Danica Curcic ved Robert-festen sidste år.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

 

Peter Christoffersen er her fotograferet i Berlin, hvor han repræsenter den danske gyserfilm ’Shelley’.  (Foto: Christian T. Jørgensen)
Peter Christoffersen er her fotograferet i Berlin, hvor han repræsenter den danske gyserfilm ’Shelley’.  (Foto: Christian T. Jørgensen)

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?