Guide: Disse julefilm skal du streame i julen

Juletid er filmtid og i den anledning har Ekstra Bladets filmanmelder udvalgt fem gode bud på, hvad du skal streame i løbet af højtiden

Der er masser af muligheder på streaming-tjenesterne,
Der er masser af muligheder på streaming-tjenesterne,

Gaveræs, god mad, familiehygge og afslapning i sofaen foran tv'et hører alt sammen julen til. Til sidstnævnte formål findes der heldigvis en håndfuld streaming-tjenester, hvor du kan se eller gense film, der har højtiden i centrum.

Men ifølge Ekstra Bladets filmanmelder Henrik Queitsch er der langt mellem de gode julesnaps, når det gælder de seværdige julefilm i streaming-tjenesternes bibliotek. Han har dog alligevel fundet et par perler, et par der er lige ved samt en, der har håbet på sin side.

Her er Henrik Queitschs bud på, hvilke film du skal finde frem på streaming-tjenesterne over julen:

1. 'Fanny og Alexander' (1982)

- Ingmar Bergmans 188 minutter lange pragtværk er stadig en uovertruffen blanding af sædeskildring, familiedrama, psykologiske studier og surreelt (jule) eventyr, der trods sit episke format er bjergtagende fra første til sidste billede

Se den på Filmstriben.

2. 'Die Hard' (1988)

- Som sådan ikke nogen julefilm, men i sin tid et friskt, selvironisk favntag med action-genren, hvor en Bruce Willis i favntag bliver forhindret undervejs, da han er på vej for at tilbringe julen med sin fraseparerede og deres to børn. Kan stadig fremkalde et begejstret ’yippee ki ya’ over klejnerne. 

Se den på Viaplay.

Film Julens 10 fedeste film

3. 'Bad Santa' (2003)

Julemanden er kronisk skide fuld og på rulleskøjter, pisser i bukserne, brækker sig, knepper alt, der ikke har en pik, og hader børn. Men 'Bad Santa' ender faktisk med at blive netop et sådant juleeventyr, som den er en parodi på.

Se den på Netflix.

4. 'Alene hjemme' (1990)

Historien om drengen Kevin, der ved et uheld efterlades alene i julen og skal forhindre et indbrud. er efterhånden lige så fortærsket som juleevangeliet selv, men visse traditioner skal man ikke pille ved. Det her er en af dem.

Se den på Netflix.

5. 'A Verry Murray Christmas' (2015)

- Jeg har faktisk ikke set det her efter sigende ret alternative juleshow. Men da Sofia Coppola har instrueret og altid urkomiske Bill Murray er omdrejningspunktet kan det umuligt gå helt galt. George Clooney, Miley Cyrus og Chris Rock medvirker også.

Se den på Netflix.

Film Verdens bedste julefilm kåret

Du kan desuden finde disse julefilm på streaming-tjenesterne:
'The Polar Express' på Netflix

'The Christmas Card' på Viaplay

'The Fitzgerald Family Christmas' på Netflix

'Alene hjemme 2' på Netflix

'The Family Stone' på Netflix

'The 12 Wishes of Christmas' på HBO Nordic

'The Dog Who Saved The Holidays' på HBO Nordic
 

10 kommentarer
Vis kommentarer