HBO: Ny miniserie fra manden bag 'The Wire'

Godt nyt til serie-fans - Den nye miniserie 'Show Me a Hero' kan ses fra 17. august

Oscar Isaac i en scene fra filmen.(Foto: HBO)
Oscar Isaac i en scene fra filmen.(Foto: HBO)

Første del af HBO-miniserien 'Show Me a Hero' kan ses på på HBO Nordic d. 17. august.

Den nye miniserie fra David Simon, der skabte den populære tv-serie 'The Wire', skal instrueres af Paul Haggis, som vandt 2 Oscars for filmen Crash.

Miniserien er baseret på Lisa Belkins bog af samme navn, som er baseret på virkelige hændelser. Miniserien består af seks afsnit og udforsker emner som hjem, race og samfund for embedsmænd, bureaukrater, aktivister og almindelige borgere i Yonkers, New York.

Miniseriens rolleliste prydes bl.a. af Oscar Isaac, Catherine Keener, Alfred Molina, Winona Ryder, LaTanya Richardson-Jackson, Bob Balaban og Jim Belushi.

I slutningen af 80’erne, blev Yonkers – en New York-bydel nord for Bronx med 200.000 indbyggere - hvoraf 80% var hvide – pludselig konfronteret med en politisk upopulær virkelighed. Justitsministeriet afslørede at byens embedsmænd havde brugt statens midler til målrettet at raceopdele byen gennem flere årtier.

Straffen for bruddet på borgerrettighederne var simpel, men sprængfarlig politisk set: Yonkers skulle bygge alt i alt 1000 lavindkomstboliger på det ”hvide” område i byen. Boligeksperten Oscar Newman (Peter Riegert, Local Hero) ønsker at bruge en ny filosofi indenfor offentlig boligbyggeri til at undgå det højhusslum, som havde domineret tidligere generationer, og Yonkers’ boligkommisær Peter Smith (Terry Kinney, HBO’s Oz) samt boligkonsulenten Robert Mayhawk (Clarke Peters, HBO’s The Wire) er klar til at hjælpe ham.

Deres tilgang vækker vrede hos de hvide indbyggere, som er fastsat på at beskytte deres egne ejendomsværdier og stoppe offenlig bebyggelse, koste hvad det vil. Wasicsko (Oscar Isaac, Inside Llewyn Davis, Star Wars: Episode VII – The Force Awakens), et ungt medlem af byråddet, støtter i første omgang beboerne og udnytter situationen til at slå borgmesteren af pinden, men valgresultatet gør ikke udfaldet af borgerrettigheds-retssagen mindre uundgåeligt for Yonkers.

Wasicsko og hans unge kone Nay (Carla Quevedo, “Abril en Neuva York”), som er ansat i kommunen, bliver påvirket af den strømvirvel, der følger, og i sidste ende bliver deres liv ændret for altid. Langsomt og ufravigeligt bliver beboelsesområderne bygget, og de beboere, som er nødt til at krydse Yonkers’ race-grænse bliver udvalgt.

Del 1 og 2 af miniserien har premiere på HBO Nordic d. 17. august.

Del 3 og 4 af miniserien har premiere på HBO Nordic d. 24. august.

Del 5 og 6 af miniserien har premiere på HBO Nordic d. 31. august.