Her er vinderne af årets Bafta-priser

'Boyhood', 'The Grand Budapest Hotel', 'Birdman' og 'Teorien om Alting' vinder britisk svar på Oscar-uddeling

Det blev en af de store Oscar-favoritter, den meget anmelderroste film 'Boyhood', der løb med prisen som årets bedste film, da de britiske Bafta-filmpriser søndag aften blev uddelt i London.

Prisen for bedste skuespiller gik til briten Eddie Redmayne, der spiller hovedrollen som fysikeren Stephen Hawking i 'Teorien om alting', mens amerikanske Julianne Moore fik prisen for bedste kvindelige hovedrolle som alzheimerpatient i 'Jeg er stadig Alice'.

De to anses også af bookmakerne for at være favoritter til at løbe med Oscar-statuetterne ved prisuddelingen i Los Angeles om to uger.

Oscar 2015: Og de nominerede er...

Wes Andersons skæve komedie 'The Grand Budapest Hotel', som er nomineret til ni Oscars, fik fem priser, blandt andet for bedste originalmanuskript, bedste musik og bedste kostumer.

'Boyhood', der følger en drengs opvækst gennem 12 år, og som faktisk også er optaget igennem 12 år, fik foruden prisen for bedste film yderligere to priser.

Richard Linklater blev som ventet hyldet som bedste instruktør, mens Patricia Arquette som ventet løb med prisen for bedste kvindelige birolle.

Her er topscoreren ved Golden Globe

Filmen 'Boyhood' er filmet over 12 år. (Foto: UIP)
Filmen 'Boyhood' er filmet over 12 år. (Foto: UIP)

Prisen for bedste mandlige birolle gik til en anden Oscar-favorit, J.K. Simmons, for sin rolle som højtråbende musiklærer i 'Whiplash', som også løb med to priser i de tekniske kategorier.

Filmen om stjernefysikeren Stephen Hawkings første ægteskab, 'Teorien om alting', var nomineret i 10 Bafta-kategorier og vandt ligeledes tre priser, nemlig også for bedste britiske film og bedste manuskript baseret på et andet forlæg.

Den 33-årige Eddie Redmayne, som i forvejen har vundet en Golden Globe, fik overrakt prisen under overværelse af den ALS-sygdomsramte Hawking, der har fortalt, at han troede, han så sig selv i filmen.

Stephen Hawking vil på rumrejse

Felicity Jones og Eddie Redmayne har hovedrollerne i 'Teorien om alting', der har dansk premiere den 26. februar. (Foto: All Over)
Felicity Jones og Eddie Redmayne har hovedrollerne i 'Teorien om alting', der har dansk premiere den 26. februar. (Foto: All Over)

Til gengæld måtte en anden af Oscar-favoritterne, 'Birdman', nøjes med to Bafta-priser, blandt andet for bedste fotografering.

'Lego Filmen - Et klodset eventyr', der er nomineret til en Oscar for bedste filmsang, vandt en Bafta-pris for bedste animerede film.

Årets bedste dokumentarfilm

Laura Poitras' dokumentarfilm om whistlebloweren Edward Snowden, 'Citizenfour', vandt prisen for årets bedste dokumentar, mens det sort-hvide polske drama 'Ida', der er dansk-produceret, løb med prisen for bedste ikke engelsksprogede film.

Filmen handler om en ung nonne, der i efterkrigstidens Polen opdager, at hun i virkeligheden er jøde, har i forvejen vundet hovedprisen ved European Film Awards og kan også vinde en Oscar om to uger.

Julianne Moore ('Still Alice'), Patricia Arquette ('Boyhood'), Eddie Redmayne ('The Theory Of Everything') og JK Simmon ('Whiplash') med deres Bafta-priser. (Foto: All Over)
Julianne Moore ('Still Alice'), Patricia Arquette ('Boyhood'), Eddie Redmayne ('The Theory Of Everything') og JK Simmon ('Whiplash') med deres Bafta-priser. (Foto: All Over)

Anmeldelse: En fuldkommen film

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.