KLOVN-FEBER: To'eren endnu større

Med den tredjebedste åbningsweekend for en dansk film nogensinde slår 'Klovn Forever' kolbøtter over forgængeren 'Klovn the Movie'

KLOVN-FEBER: To'eren endnu større

Danskerne valfartede ind i de danske biografer i åbningsweekenden for 'Klovn Forever'. Her fortæller Casper og Frank om filmen. (Video: Kristian Hansen)

184.180.

Så mange danskere sugede makkerparret Casper Christensen og Frank Hvams nye film 'Klovn Forever' ind i de mørke biografsale i åbningsweekenden.

Filmen havde premiere torsdag, men på trods af det uhyrlige gode efterårsvejr, kunne danskerne altså ikke blive væk fra efterfølgeren til den yderst populære 'Klovn the Movie'.

- Selv med de helt enorme forventninger, der har været til 'Klovn Forever', er dette en fantastisk åbningsweekend, siger marketingschef hos Nordisk Film Industri, Frederik Honore i en pressemeddelse.

Ålen: Betalt for at holde mig væk fra Klovn

Med de 184.180 solgte billetter - inklusiv omtrent 50.000 snigpremierebilletter - er det dermed lykkedes 'Klovn Forever' at overgå dens forgænger, som i 2010 solgte 167.122 billetter inklusiv snigpremierebilletter.

Og det glæder i den grad Nordisk Film Distribution.

- Vi havde håbet på en flot weekend med over 100.000 billetter, men at vi ligefrem slår 'Klovn The Movie' når vi også tæller snigpremierebilletterne med, er noget vi kniber os selv i armen over her til morgen, siger Frederik Honore og fortsætter:

- I fem år har selv de største danske megasucceser ikke kunnet matche den første klovn-films åbningsweekend, så vi er lykkelige over, at filmen kommer så kraftfuldt fra start. Når vi samtidig ved, at filmen får et virkelig godt 'word of mouth' er der grund til, at tro på, at filmen kan levere ekstraordinært godt på den lange bane.

Stort portræt af Casper Christensen: PR, pik og penge

Hvis man ikke tæller snigpremierebilletterne med, solgte 'Klovn Forever' 133.299 billetter i weekenden.

Dermed hopper filmen direkte ind på tredjepladsen over den bedste åbningsweekend for en dansk biograffilm nogensinde.

Rekorden over flest solgte billetter i premieweekenden - uden snigpremierebilletter - har filmen 'Anja og Viktor' holdt fast i siden 2001, hvor der blev solgt hele 150.813 billetter i filmens premiereweekend.

Du kan se en af Klovn-filmens sjove scener herunder:

Caspers vaskeægte Klovn-kys