Kult-instruktør træt af racisme-snak

Den kontroversielle filminstruktør Quentin Tarantino langer ud efter de kritikere, der beskylder hans film for at være racistiske

Quentin Tarantino med sin Oscar for 'Django Unchained'. (Foto: AP)
Quentin Tarantino med sin Oscar for 'Django Unchained'. (Foto: AP)

Quentin Tarantinos film indeholder halshugninger, voldtægter og et utal af kreative blodsudgydelser.

Men det er ikke den kontroversielle instruktørs hang til lemlæstelse og død, der får kritikerne til at se rødt, det er hans sprogbrug. Tarantino har nemlig i næsten hele sin karriere været genstand for beskyldninger om racisme på grund af den hyppige brug af 'n-ordet' i hans film.

Men Quentin Tarantino, der først slog igennem med filmen 'Håndlangerne', er træt af, at hans hvide hudfarve skal spille en rolle, når hans film bliver diskuteret.

Min hudfarve bliver hele tiden nævnt
- Det er lang tid siden, at en forfatters hudfarve er blevet nævnt så ofte som min. Man skulle ellers ikke tro, at en forfatters hudfarve ville have nogen betydning for et ord. I nogle tilfælde er mine motiver blevet fortolket på den værst tænkelige måde. Det er som om, at jeg er en superskurk, der finder på alt det her, fortæller han i et interview med The New York Times.

Det er særligt Tarantinos seneste film 'Django Unchained', hvor Jamie Foxx spiller en frigivet slave, der har ført til ramaskrig på grund af den frivolske fremstilling af slaveriet i de amerikanske sydstater og brugen af 'n-ordet', der bliver sagt over 110 gange i løbet af filmen.

Men Tarantino, der vandt en Oscar for bedste originale manuskript med 'Django Unchained', lytter ikke til kritikken.

- Jeg kunne ikke være mere ligeglad med, at sorte kritikere nedsabler 'Django Unchained'. Hvis folk ikke kan lide mine film, kan de ikke lide dem, siger han.

Tarantino er i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på 'The Hateful Eight', der er en westernfilm med Samuel L. Jackson i en af hovedrollerne. Filmen har dansk premiere den 7. januar 2016.

Christoph Waltz i rollen som Schultz og Jamie Foxx i rollen som Django i en scene fra filmen 'Django Unchained'.(Foto: AP)
Christoph Waltz i rollen som Schultz og Jamie Foxx i rollen som Django i en scene fra filmen 'Django Unchained'.(Foto: AP)