Lærte at spille basketball på fire måneder til filmrolle

Den 21-årige Nikolaj Groth spiller en talentfuld basketball-spiller, der bliver forelsket i en ung kræftramt pige i filmen 'En-to-tre-nu!'

Se interview her

For den 21-årige Nikolaj Groth er det en stor drøm, der er gået i opfyldelse, at han nu spiller hovedrollen i den nye danske ungdomsfilm 'En-to-tre-nu!', hvor han springer ud som den 17-årige meget talentfulde basketball-spiller Jeppe, der er forelsket i den 16-årige kræftramte pige Cecilie.

Men Nikolaj skulle lige igennem et meget hårdt forløb, inden kan for alvor kunne kaste sig ud i rollen. Han skulle nemlig på kun fire måneder lære at spille basketball.

Nikolaj Groth og Clara Rosager i rollerne som Jeppe og Cecilie i filmen 'En-to-tre-nu!', hvor de flygter til Gran Canaria for at udleve deres store kærlighed. (Foto: Regner Grasten Film)
Nikolaj Groth og Clara Rosager i rollerne som Jeppe og Cecilie i filmen 'En-to-tre-nu!', hvor de flygter til Gran Canaria for at udleve deres store kærlighed. (Foto: Regner Grasten Film)
 

Trænede 6 gange om ugen
- Da jeg fik rollen købte jeg en basketball og så gik jeg ellers bare i gang med at øve mig.  Jeg havde en del, jeg skulle indhente, fordi jeg i filmen skal forestille at være en professionel basketspiller, fortæller Nikolaj og tilføjer:

- Jeg blev hurtigt tilknyttet et baskethold, hvor jeg gik flere gange om ugen. Og jeg fik også en personlig træner, der trænede med mig 6-7 gange om ugen i et fire måneder langt træningsforløb. Jeg har ellers mest spillet fodbold, men det var en stor fornøjelse for mig at lære at spille basketball. Og jeg spiller det faktisk stadig på hyggeplan, fortæller Nikolaj.

I filmen er der flere basketball-scener,  hvor Nikolaj som det unge talent bliver rykket op på førsteholdet med meget ældre og større basketball-spillere. Og det er faktisk vaskeægte basketball-spillere, han spiller med i filmen. Nemlig spillere fra klubben Svendborg Rabbits, der er i den bedste basket-liga i Danmark.

Spillede med professionelle spillere
Hvordan var det at indspille basket-scenerne med rigtige basket-spillere?

- Det var meget intimiderende, fordi de var så dygtige. Og så stod jeg bare der ved siden af med kun fire måneders træning. Men det var også en kæmpe fornøjelse. Vi lavede optagelserne i en hal med 600 statister, der gik amok, når jeg scorede. Og det var en stor oplevelse også at få lov til at træne med de professionelle basketspillere. De var dygtige og supercool, fortæller Nikolaj, der i virkelighedens verden er 190 centimer høj, men i filmen skal forestille at være 195 centimeter høj.

Nikolaj Groth er opvokset på både Østerbro og Frederiksberg i København, fordi hans forældre blev skilt, da han kun var otte år gammel. Han voksede derfor op som delebarn, der skiftevis boede i de to københavnske bydele. Han har tidligere haft en større rolle i tv-serien 'Rita' og havde også en mindre rolle i Afdeling Q-filmen 'Fasandræberne', hvor han spillede den mandlige halvdel af det tvillingepar, der bliver myrdet i starten af filmen.

Med hovedrollen i 'En-to-tre-nu!' har Nikolaj fået sat ekstra fart i sin drøm om at kunne leve af sit skuespil. Og han håber, at rollen vil blive et springbræt til flere filmroller.

- Jeg har også et bijob som pædagogmedhjælper-vikar  i en børnehave. Jeg elsker at arbejde med børn. Og det er også rart at have et arbejde at stå op til. Der kan nemlig godt være langt mellem snapsene med henblik på skuespil-jobs, siger Nikolaj Groth.

Filmens unge personer Cecilie og Jeppe er på en vild bytur, hvor Clara lægger arm med en bartender. (Foto: Regner Grasten Film)
Filmens unge personer Cecilie og Jeppe er på en vild bytur, hvor Clara lægger arm med en bartender. (Foto: Regner Grasten Film)
 

Et intenst kærligheds-drama
Jeppe (17 år) og Cecilie (16 år) er nyforelskede og ved begge, at deres kærlighed er på ”lånt tid”. At intet varer evigt. De ved, at de må nyde hvert sekund, for måske bliver det deres sidste sommer sammen. Men det de føler for hinanden, bliver om muligt endnu stærkere af døden, der som en skygge ånder dem i nakken. Kærlighed er det overordnede tema, men også død, skyld, frygt og venskab spiller en stor rolle. Jeppe føler sig skyldig, og hvis han ikke scorer i basket, tror han at Cecilie bliver svagere. Cecilie og Jeppe er helt opslugt af hinanden, men tanken om at Cecilie og ham ikke kan være sammen for evigt hviler i deres sind. Vil det gode sejre for altid? Kan kærligheden overleve alt?  Døden er imod deres blomstrende følelser. Men at leve er at turde dø, så det unge par tager chancer med livet, udfordrer skæbnen både med humor og sorg. De VIL leve her og nu.  Rundt om Jeppe og Cecilie er der vennerne Jack, der sammen med Jeppe har drømmen om at tage sydpå i deres ombyggede amerikaner bil, og Smælle, klassens entertainer, der kan skaffe alt. Cecilie og Jeppes forældre, der hjælpeløst og beskyttende ser til de unges kamikaze kærlighed og Jeppes basketball træner Harve, der giver Jeppe chancen for at komme til USA. Alle har de mindst én meget afgørende oplevelse, som har stor betydning i og for Jeppes og Cecilies liv.

Her poserer Clara Rosager og Nikolaj Groth for Ekstra Bladets fotograf. (Foto: Philip Davali)
Her poserer Clara Rosager og Nikolaj Groth for Ekstra Bladets fotograf. (Foto: Philip Davali)
 

Baseret på kendt bog
Barbara Rothenborg har instrueret, og rollerne som det unge par ses Jeppe Nikolaj Groth og Clara Rosager. Desuden medvirker bl.a. Laura Bach, Kasper Leisner, Rasmus Hammerich, Susanne Storm og Jens Jørn Spottag

Filmen er baseret på forfatteren Jesper Wung-Sungs bog af samme navn, der er én af hvis ikke den mest læste ungdomsbog gennem de sidste 15 år. Men også familierne har fulgt med, når de unge har læst om Jeppe og Cecilie og deres umulige men stærke kærlighed.

Og herunder kan man se de to skuespillere tale om en fake-orgasme-scene, som de laver i filmen. Og nederst kan man se filmens trailer.

1 af 4 Nikolaj Groth og Clara Rosager i rollerne som Jeppe og Cecilie i filmen 'En-to-tre-nu!', hvor de flygter til Gran Canaria for at udleve deres store kærlighed. (Foto: Regner Grasten Film)
2 af 4 Filmens unge personer Cecilie og Jeppe er på en vild bytur, hvor Clara lægger arm med en bartender. (Foto: Regner Grasten Film)
3 af 4 Her poserer Clara Rosager og Nikolaj Groth for Ekstra Bladets fotograf. (Foto: Philip Davali)
4 af 4 21-årige Nikolaj Groth lærte at spille basketball på kun fire måneder. Han spiller en talentfuld basketball-spiller i filmen 'En-to-tre-nu!'. (Foto: Philip Davali)
2 kommentarer
Vis kommentarer