Mads Mikkelsen løfter lidt af sløret for sin 'Star Wars'-rolle

Den nye Stars Wars Film 'Star Wars: Rogue One'  skal indspilles på Island og i England

Mads Mikkelsen var lørdag aften til gallapremiere på 'Sommeren '92' med sin datter Viola. (Foto: Peter Thorsøe)

Den danske verdensstjerne Mads Mikkelsen havde intet imod at tale om fodbold under gallapremieren på den nye film 'Sommeren 92'. Han er nemlig stor fan af fodbold. Men når det gælder hans rolle i den store kommende Star Wars-film 'Star Wars: Rogue One' er Mads Mikkelsen imidlertid yderst hemmelighedsfuld.

- Jeg må ikke tale om filmen.

På den internationale filmdatabase IMDB står du nr. to på rollelisten lige efter Felicity Jones. Det tyder på, at det er en stor rolle. Er det en stor rolle?

- Jeg har faktisk ikke lagt mærke til, at jeg står nr. to på rollelisten. Det er nok fordi, at de andre nok ikke er kommet på listen endnu, siger Mikkelsen med et smil.

Men er det en stor eller en lille rolle?

- Det er en meget vigtig rolle, så meget kan jeg sige.

Men er du bad guy?

- Nej min karakter er faktisk ikke en bad guy, og så kan jeg ikke sige mere, siger Mads Mikkelsen, der bliver i Danmark indtil optagelserne til den nye Star Wars-film starter i midten af september.

- Jeg glæder mig i øvrigt helt vildt, og jeg kan sige, at filmen skal optages på Island og i England. Og optagelserne varer i tre måneder.

Se stjernerne til gallapremiere på 'Sommeren '92'

Fan af FCK og Barcelona
Med henblik på fodboldfilmen 'Sommeren 92' og EM-heltene fra 2-0 sejren over Tyskland er Mads Mikkelsen dog lige så åben og hjertelig som en dør.

- Jeg var stor fan af Brian Laudrup og Peter Schmeichel.  Men så kom Store Larsen på banen med et par gode mål, og han gjorde det jo også fantastisk. Og det samme gjaldt Vilfort,  og Faxe,  der ramte den lige i røven til 1-0 målet i finalen. Det mest afgørende mål i Danmarkshistorien. Det er helt fantastisk, siger Mkkkelsen, der er stor fan af FCK og Barcelona.

Foreløbig er der kun kommet dette billede frem fra Star Wars: Rogue One. Mads Mikkelsen er ikke med på billedet, men til gengæld hans kolleger Riz Ahmed, Diego Luna, Felicity Jones, Jiang Wen og Donnie Yen (Foto: Jonathan Olley © Lucasfilm)
Foreløbig er der kun kommet dette billede frem fra Star Wars: Rogue One. Mads Mikkelsen er ikke med på billedet, men til gengæld hans kolleger Riz Ahmed, Diego Luna, Felicity Jones, Jiang Wen og Donnie Yen (Foto: Jonathan Olley © Lucasfilm)