Mia Lyhne: Folk kalder mig Franks dame

Skuespillerinden Mia Lyhne har i ’Klovn Forever’ fået to børn - i virkelighedens verden har hun også fået to tvilllingepiger

Følg Underholdning

- Hvis der er noget, der virkelig kan irritere mig ude i det offentlige rum på gader, i supermarkedet eller i toget, så er det, at folk, der genkender mig fra ’Klovn’, aldrig siger: Der er Mia fra ’Klovn’.

- De siger altid: Der er Franks dame. De ser ikke Mia som et selvstændigt individ, men udelukkende som Franks kone, griner Mia Lyhne, der gennem hele 10 år har udforsket rollen som Franks bedre halvdel.

I den nye film ’Klovn Forever’, er der både i virkeligheden og i filmen gået fem år, siden den sidste film ’Klovn: The Movie’. Mia og Frank har i ’Klovn Forever’ nu fået to børn, datteren Fie på fem år samt den lille baby-søn Malte. I virkelighedens verden har Mia Lyhne også fået to børn, nemlig tvillingepigerne Asta og Andrea.

(artiklen fortsætter under billedet)

Mia og Frank møder Nikolaj Coster-Waldau i en elevator, og Mia er meget interesseret i den flotte Nikolaj.(Foto: Per Arnesen)
Mia og Frank møder Nikolaj Coster-Waldau i en elevator, og Mia er meget interesseret i den flotte Nikolaj.(Foto: Per Arnesen)
 

Jeg er en mere kærlig mor end Mia
Har du kunnet bruge din egen erfaring som mor i Mias nye situation som mor til to i Klovn Forever ?

- Ja, det har jeg nok på en eller anden måde. Men privat er jeg heldigvis en helt anden mor, end Mia i Klovn. Jeg synes selv, at jeg er en bedre mor end Mia, og jeg er meget mere kærlig over for mine børn. Men jeg kan godt genkende Mias problem med, at det hele nogle gange ender i praktiske gøremål.

Hvordan har Mia i Klovn det egentlig med at have fået børn?

- Det har været et stort ønske for Mia at få børn. Men hun virker alligevel ikke særlig lykkelig over at have fået sine børn. Hun nyder ikke rigtigt sine børn. Hun koncentrerer sig mere om, at det hele bare skal være eller se rigtigt ud.

Fantastisk at have tvillinger
Hvordan har det været for dig som alenemor at opfostre tvillingepiger?

- Det har været hårdt. Men det har også været fantastisk. Der er noget helt unikt ved tvillinger, som jeg ikke anede. De har jo et venskab og en kærlighed til hinanden, som man slet ikke kan forklare. De er utroligt gode til at underholde hinanden og finde på alle mulige lege, fortæller Mia Lyhne og tilføjer:

- Derfor har det heller ikke været nødvendigt for mig at træde ind som en lege-mor. Men jeg klarer til gengæld alt andet mor-agtigt.

For Mia Lyhne har det selvfølgelig været en balancegang at klare sin professionelle karriere med skiftende arbejdstider samtidigt med, at hun har opfostret tvillingepiger. Men for Mia Lyhne har en af løsningsmodellerne været at flytte tæt på sine forældre i den sjællandske by Smørum, hvor tvillingernes bedsteforældre med glæde tager sig af de to små piger, når der er behov for det.

- Jeg er meget tæt knyttet til mine egne forældre, og de har et virkelig godt forhold til mine børn. Og det havde jeg også selv til mine egne bedsteforældre. Så det kan jeg godt lide at give videre til mine børn.

Hvordan vil du egentlig beskrive Frank i Klovn som far - er han den såkaldte far fra helvede?

- Både og. Men så er det heller ikke værre. Frank er jo bare, som han er. Han kan være ganske uopmærksom engang i mellem.

(artiklen fortsætter under billedet)

Mia Lyhne ses her i en scene fra filmen 'Klovn Forever' i rollen som Mia, der endnu engang er blevet vred på Frank.(Foto: Per Arnesen)
Mia Lyhne ses her i en scene fra filmen 'Klovn Forever' i rollen som Mia, der endnu engang er blevet vred på Frank.(Foto: Per Arnesen)
 

Mia elsker Frank
Hvorfor holder Mia fast i Frank på trods af, at han hele tiden ryger ud i gigantiske problemer?

- Det gør hun, fordi hun elsker ham. Hun ser igennem hans fejl. Jeg har faktisk siddet og diskuteret med Frank Hvam, om det kunne være realistisk, at Mia på et tidspunkt fik nok af Frank i Klovn-universet og fik sig en anden kæreste. Og vi kunne egentlig godt se det for os. Jeg tror dog ikke det sker.

Hvordan er det egentligt at spille overfor Frank Hvam?

- Det er på en eller anden måde dejlig let. Der har været noget kemi mellem Frank og jeg lige fra vi optog første afsnit af tv-serien Klovn. Jeg er aldrig blevet træt af at spille sammen med Frank, selv om det er ret utroligt efter så mange år, siger Mia Lyhne og tilføjer:

- Jeg elsker især at indspille scenerne med Frank og Mia i dobbeltsengen i soveværelset, men jeg er også vild med deres spise-scener. Men der har været rigtig mange gange, hvor jeg er brudt sammen af grin, så scenerne måtte tages om.

(artiklen fortsætter under billedet)

Mia Lyhne fortæller Ekstra Bladet om sin rolle i Klovn Forever, der har premiere i morgen.(Foto: Ekstra Bladet)
Mia Lyhne fortæller Ekstra Bladet om sin rolle i Klovn Forever, der har premiere i morgen.(Foto: Ekstra Bladet)
 

Mia er ikke vild med Casper
Hvordan har Mia det med Casper?

- Hun har det forfærdeligt med Casper. Hun kan ikke snuppe ham. Men hun har lært at tåle ham, når han dukker op. Hun er f.eks. meget glad for, at han i filmen ikke skal med til barnedåben. Og det er virkelig irriterende for hende, at han dukker op alligevel. Og det går selvfølgelig galt, fordi Casper naturligvis går op på førstesalen og knalder med barnepigen. 

En 69’ er til morgenmaden

I filmen er den en scene, hvor Mia under morgenmaden forklarer sine forældre Pykker og Ole, at Casper sender frække billeder til Frank. Hvordan var det at indspille den scene?

- Det var hylende morsomt. Mias mor Pykker kommer til at se et billede, som Casper har sendt til Frank på hans mobiltelefon, hvor Casper står i en stående 69-stilling med en sort kvinde. Og det er absurd morsomt, at Pykker er mere fascineret af billedet, end hun er forarget.

Hvad har det betydet for din karriere, at du i så mange år har været med i Klovn-universet?

- Det har både været en fordel og en ulempe. Jeg har jo virkelig nydt at lave Klovn. Det fortryder jeg på ingen måde. Men det har også betydet, at jeg på et plan er blevet type-casted. Det har været sværere for mig at få roller i andre ting, fordi folk har svært ved at se mig i andre roller end rollen som Mia.

Mia Lyhne er i dag mor til to tvillingepiger.(Foto: Anthon Unger)
Mia Lyhne er i dag mor til to tvillingepiger.(Foto: Anthon Unger)

Mia Lyhne.(Foto: Anthon Unger)
Mia Lyhne.(Foto: Anthon Unger)
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind