Model måtte klippe sit hår kort for at spille kræftsyg

Begge de unge skuespillere i den nye danske film 'En-to-tre-nu!' har haft kræftsygdommen tæt inde på livet

- Det var ekstremt grænseoverskridende, da jeg i en scene i filmen i rollen som Cecilie selv skulle klippe mit lange lyse hår af. Jeg havde det altså ikke godt med det, og jeg var meget nervøs. Og jeg klippede faktisk alt mit hår af i en lang scene, fortæller den 19-årige model og skuespiller Clara Rosager, der i den danske ungdomsfilm 'En-to-tre-nu' har hovedrollen som den kræftramte Cecilie, der indleder et stormende og passioneret forhold til den unge baskeballspiller Jeppe, der bliver spillet af den 21-årige Nikolaj Groth.

I den omtalte scene klipper Cecilie sit hår af i afmagt over sin kræftsygdom, og fordi hun ved, at hun med kemo-terapien på et eller andet tidspunkt alligevel vil ende op som skaldet.

Den 19-årige Clara Rosager har i 3-4 år arbejdet som fuldtidsmodel for Unique Models og har rejst verden rundt som model. Derfor var hun selvfølgelig nervøs for, hvordan den nye korte frisure ville påvirke hendes karriere som model.

- Jeg var lidt nervøs for at sige det til Jaqueline fra Unique Models og min booker, men de tog det hele meget afslappet og sagde, at jeg så bare skulle arbejde som korthåret model. Og jeg har faktisk haft et par jobs med kort hår, selv om jeg ikke har arbejdet så meget som model i den sidste tid, siger Clara og tilføjer:

- Lige nu har jeg det fint med min korte frisure. Men jeg tror, at jeg nu vil prøve forskellig stadier af hårlængde ind til det gror ud og bliver langt igen.

Nikolaj Groth og Clara Rosager i rollerne som Jeppe og Cecilie i filmen 'En-to-tre-nu!', hvor de flygter til Gran Canaria for at udleve deres store kærlighed. (Foto: Regner Grasten Film)
Nikolaj Groth og Clara Rosager i rollerne som Jeppe og Cecilie i filmen 'En-to-tre-nu!', hvor de flygter til Gran Canaria for at udleve deres store kærlighed. (Foto: Regner Grasten Film)
 

Herlig fake-orgasme i ny dansk film

Talte med kræftramte piger på Rigshospitalet
Hvordan har du researchet til rollen som den kræftsyge Cecilie?

- Sammen med filminstruktøren Barbara Rothenborg tog jeg kontakt fil foreningen 'Ung Kræft', og gennem dem fik vi kontakt til nogle under kræftramte piger mellem 14 og 16 år på Rigshospitalet.

- De var mega positive med henblik på at hjælpe os og ville gerne dele deres erfaringer og følelser som unge kræftramte piger. Det var altafgørende for min rolle, at jeg kunne tale med og studere disse piger og dermed få en fornemmelse af, hvordan hele sygdomsforløbet ser ud, når man lider af kræft, siger Clara og tilføjer:

- Det var også de kræftramte piger, jeg tænkte på, da jeg klippede mit hår af. De gav mig bare så meget og var så inspirerende.

Clara Rosager og Nikolaj Groth. (Foto: Philip Davali)
Clara Rosager og Nikolaj Groth. (Foto: Philip Davali)
 

Min farfar døde af kræft
Kræft er en af de største sygdomme på verdensplan. Og næsten alle danskere har haft kræften tæt på enten via familiemedlemmer eller venner og bekendte. Det gælder også for både Clara Rosager og Nikolaj Groth.

- Min farfar døde af lungekræft dengang, jeg kun var 8 år gammel. Jeg kan sagtens huske det. Jeg kan huske, at især min far var virkelig ked af det, og det var resten af familien også, fortæller Clara og Nikolaj tilføjer:

- Min papfar fik konstateret kræft i tarmene for et par år siden, men han blev heldigvis helbredt. Men det påvirkede i stor grad både mig og hele familien.

For Cecilie går tankerne stadig til kræftramte piger på Rigshospitalet.

- De mennesker, som jeg er mest nervøs for at vise den her film til, er de kræftramte piger fra Rigshospitalet.  To af de piger, der har hjulpet os allermest som konsulenter omkring kræft, var selvfølgelig inviteret med til gallapremieren, og jeg håber virkelig, at de kunne lide filmen.

Filmen 'En-to-tre-nu!' kan netop nu ses i de danske biografer.

Og herunder kan man se de to skuespillere tale om en fake-orgasme-scene, som de laver i filmen. Og nederst kan man se filmens trailer.