Netflix afviser: Blokerer ikke udenlandske konti

Streamingtjenesten fortæller på CES, at de ikke har ændret politik og ikke blokerer folk

Netflix afviser, at de skulle have skruet op for indsatsen mod brugere, der omgår tjenesten geo-blokering. (Foto: Jonas Olufson)
Netflix afviser, at de skulle have skruet op for indsatsen mod brugere, der omgår tjenesten geo-blokering. (Foto: Jonas Olufson)

Du kan i fremtiden stadig sagtens bruge den amerikanske version af Netflix, hvis du har lyst.

Sådan lyder det fra streamingtjenestens produktdirektør, Neil Hunt, der i går på teknologimessen CES i Las Vegas fortalte, at Netflix ikke har ændret politik i forhold til VPN-forbindelser eller lignende tjenester som eksempelvis Hola til at omgå den regionale beskyttelse, der ellers er indbygget i streamingtjenesten.

- Beskyldningerne om, at vi har ændret vores VPN-politik er falske, siger Neil Hunt på teknologimessen.

- Personer, der bruger en VPN til at tilgå vores tjeneste fra et andet geografisk område, vil opleve, at det stadig virker præcis som det altid har, tilføjer han.

Det skriver BBC.

Nu blokerer Netflix din amerikanske konto

Det betyder dog ikke, at VPN'er er helt sikre i Netflix-sammenhæng. Officielt er det nemlig ikke tilladt at bruge for eksempel den amerikanske udgave af Netflix, hvis man befinder sig i Europa på grund af de rettigheder, der er på de forskellige film og serier.

Det betyder, at Netflix i et stykke tid angiveligt har blokeret visse VPN-udbydere.

- Realiteterne er, at vi sortlister kendte VPN'er i overensstemmelse med vores indholds-kontrakter. Foxtel ejer eksempelvis 'House of Cards' i Australien, så de kan ret godt lide, at vi blokerer dem (VPN-tjenesterne, red.). Men vi ændrer ikke vores politik. Den er den samme, som den altid har været, siger Neil Hunt.

 

Glem Netflix USA - brug den hollandske

Det betyder, at hvis du kunne tilgå amerikansk Netflix for to uger siden, burde du ifølge produktdirektøren stadig kunne i dag. Er du alligevel blevet smidt af tjenesten, er der tale om en fejl, forklarer han.

I weekenden oplevede flere VPN-tjenester, at mange af deres brugere blev smidt af Netflix, når de forsøgte at omgå geo-blokeringen. De mange brugere skulle angiveligt alle have brugt Netflixs Android-app, og det er formentligt nærmere der, at der er opstået en fejl i forbindelse med en opdatering.

Streaming: Sådan får du gratis tv (og musik) på din nye iPad

Her er de hemmelige Netflix-tricks

Gratis og lovligt: Sådan får du amerikansk Netflix