Nu kan du streame hele Star Wars-sagaen

Viaplay-kunder får mulighed for at nørde igennem, når alle syv Star Wars-film bliver frit tilgængelige på streaming-tjenesten

Følg Underholdning

Manden i R2-D2 er død

Danskere Afslører: Her er Darth Vaders mystiske sygdom

Darth Vader gør comeback i ny Star Wars-trailer

Hvis du vil være optimalt forberedt til spin off-filmen 'Rogue One: A Star Wars Story', der har dansk premiere 12. december, er der hjælpe at hente hos Viaplay, der som den første nordiske streamingt-jeneste tilbyder sine brugere den komplette Star Wars-saga fra den 19. august.

 

Dermed kan man tilbringe intet mindre end 15,5 time i selskab med Luke Skywalker, Prinsesse Leia, Obi-Wan Kenobi, Darth Vader og alle de andre.

Det eneste, du skal tage stilling til, er, hvilken rækkefølge du ønsker at se filmene i. Den bedste rækkefølge diskuteres indædt blandt fans over hele verden. Her er nogle varianter til inspiration:

Episodisk:

Se episoderne i kronologisk rækkefølge; start med episode I og afslut med episode VII. Problemet med denne variant er, at det ødelægger et par overraskelsesmomenter undervejs. For nye seere kan det være uheldigt.

Flashback-varianten:

Se episode IV og episode V først, gå derefter tilbage og se episode I til III som flashbacks, før du afslutter med episode VI og VII. Dette rammer de nye film ind i den originale trilogi, og skaber en cliffhanger-effekt fra episode V, som bliver forløst i episode VI.

Machete-varianten:

Enkelte Star Wars-fans foretrækker at skære episode 1 helt ud, og denne praksis har faktisk fået et navn når det kommer til at se Star Wars: Machete Order. Bortset fra den manglende episode, er rækkefølgen som i Flashback-varianten: IV, V, II, III, VI og til sidst, VII.

Efter udgivelse:

Se episodene i den rækkefølge de blev produceret, med episode IV til VI først, derefter episode I til III og afslut med episode VII.

Star Wars episode 1 – Den usynlige fjende (The Phantom Menace - 1999)

Star Wara episode 2 – Klonernes angreb (Attack of the Clones - 2002)

Star Wars episode 3 – Sith-fyrsternes hævn (Revenge of the Sith- 2005)

Star Wars episode 4 – Stjernekrigen (Stjärnornas krig, A New Hope - 1977)

Star Wars episode 5 – Imperiet slår igen (The Empire Strikes Back - 1980)

Star Wars episode 6 – Jediridderen vender tilbage (Return of the Jedi -1983)

Star Wars episode 7 – The Force Awakens (2015)

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind