Ny dansker i Game of Thrones

Birgitte Hjorth Sørensen skal spille en af 'vildlingerne' i den amerikanske tv-serie

Birgitte Hjort Sørensen har netop nu stor international succes.(Foto: Jan Sommer)
Birgitte Hjort Sørensen har netop nu stor international succes.(Foto: Jan Sommer)

Det er ikke nogen hemmelighed, at Nikolaj Coster-Waldau har en af de bærende roller som Jaime Lannister i den amerikanske tv-serie 'Game of Thrones'. Men nu får han selskab af en anden dansker, nemlig  den 33-årige Birgitte Hjort Sørensen, der i Danmark især er kendt for sin rolle som tv-journalisten Katrine Fønsmark i tv-serien 'Borgen'.

I den amerikanske eventyr-serie Game of Thrones kaster Birgitte Hjort Sørensen sig imidlertid ud i en helt anden boldgade, nemlig i rollen som en de såkaldte 'vildlinger' fra de kolde landområder på den anden side af 'Væggen'. Et frit folk, der er fuldstændigt uafhængige af loyalitet over 'De Syv Kongedømmer'.

- Jeg er super glad for rollen, og det var super sjovt at lave, fortæller Birgitte Hjort Sørensen til Ekstra Bladet.

Birgitte Hjort Sørensen har netop været i USA, hvor hun har indspillet hele to internationale film- og tv-projekter.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Filmnyheder Dansk stjerne i tv-serie af Martin Scorsese

Birgitte Hjort Sørensen afslørede selv på sin twitter-profil nyheden om sin store rolle i 'Game of Thrones'.

- Jeg er både spændt og stolt over at skulle spille en kvindelig høvding for 'vildlingerne', der er meget bekymret for sit folks fremtid.

Birgitte Hjort Sørensens ord er skrevet i forbindelse med et billede, hvor man ser en tilsyneladende skræmt Birgitte Hjort Sørensen støtte en såret mand, mens hun sammen med en flok 'vildlinger' er på flugt.

Her ses Birgitte Hjort Sørensen som en kvindelig høvding fra 'vildlingerne' i en scene fra Game of Thrones.(Foto: twitter)
Her ses Birgitte Hjort Sørensen som en kvindelig høvding fra 'vildlingerne' i en scene fra Game of Thrones.(Foto: twitter)

Birgitte Hjort Sørensen rider netop nu på en bølge af succes. Hun har også en rolle i filmen 'Pitch Perfect 2' samt en rolle i den kommende tv-serie med arbejdstitlen 'Rock'n roll', der skal instrueres af selveste Martin Scorsese.

5.sæson får premiere den 12. april
HBO offentliggjorde for nylig, at den femte sæson af hitserien Game of Thrones får premiere i mere end 170 lande verden over simultant med premieren på HBO i USA søndag den 12. april kl. 21:00 lokal tid. Dette betyder blandt andet, at HBO Nordics abonnenter i Danmark har mulighed for at tage del i verdenspremieren, da sæsonpremieren med danske undertekster vil være tilgængelig fra kl. 03:00, mandag den 13. april.

 

1 af 4 Her ses Birgitte Hjort Sørensen som en kvindelig høvding fra 'vildlingerne' i en scene fra Game of Thrones.(Foto: twitter)
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 Birgitte Hjort Sørensen har netop nu stor international succes.(Foto: Jan Sommer)
18 kommentarer
Vis kommentarer