Ny sæson af populært mafia-drama vender tilbage

Det kritikerroste italienske mafiadrama Gomorrah er tilbage med sæson 2 på HBO Nordic den 11. maj

Mafia-bossen Pietro Savastano og hans søn Genny på kæmpe hårdt for at få magten tilbage i Napoli-området i Italien.(Foto: HBO Nordic)
Mafia-bossen Pietro Savastano og hans søn Genny på kæmpe hårdt for at få magten tilbage i Napoli-området i Italien.(Foto: HBO Nordic)

Nu er der noget at glæde sig til for fans af alt, hvad der har med mafia-film og mafia-serier at gøre. Det kritikerroste italienske mafiadrama 'Gomorrah' er nemlig tilbage med sæson 2 på HBO Nordic den 11.maj.

Gomorrah, med showrunner Stefano Sollima i spidsen, er baseret på Roberto Savianos internationale bestseller og tager os med ind i den barske napolitanske mafiaverden. Serien er blevet solgt til 130 lande, blandt andet til Sundance Channel i USA.

Den første sæson slog seerrekord på Sky Italien, og på Sky England blev premiereafsnittet det mest sete i 2014 – i øvrigt som den første ikke-engelsksprogede serie på kanalen. Internationale anmeldere lovpriste serien efter første afsnit havde haft premiere, med roser som Varietys 'sætter nye standarder for Italiensk tv-fiktion', og den britiske avis  The Guardians skrev, at serien var både spektakulær samt torden-agtig god.

Mafia-bosser på vej med meget tunge våben. (Foto: HBO Nordic)
Mafia-bosser på vej med meget tunge våben. (Foto: HBO Nordic)
 

Spiller sindssyg i fængslet
HBO Nordic skriver selv følgende om sæson 2:

I sæson 2 virker æraen, hvor Savastano-klanen regerede i Napoli, til at være overstået: Klanens godfather Pietro Savastano er tilsyneladende blevet sindssyg i fængsel, og hans hustru Imma og sønnen Genny er blevet skudt af Pietros tidligere højre hånd Ciro. Men Pietros mentale tilstand viser sig blot at være et dække for at kunne flygte fra fængslet, og når han gør det, har han i sinde at tilbagerobre det, der engang var hans. I det største magtvakuum i Camorras historie kæmper alle nu om det, der engang var Savastanos herredømme, først og frememst Ciro 'Den udødelige' og hans tidligere rival, men nu allierede, Salvatore Conte.

Blodtørst, had og hævn
Ciro og Conte bygger deres lederskab og nyfundne alliance på magt, karrisma og råstyrke, og de helmer ikke for noget eller nogen, specielt ikke for de få tilbageværende Savastano-støtter, som sætter al deres lid til, at Pietro vender tilbage. Og man skal ikke glemme Genny, der under sin korte tid ved magten smadrede alt det, som det havde taget hans far årtiers hårdt arbejde at opbygge. Det er dog lykkedes Genny at undslippe døden, og han er derfor tilbage i spillet. Pietro, Genny, Ciro og Conte – fire mænd, der er drevet af blodtørst, kærlighed, had og hævn.

Sæson 2 består af 12 afsnit, og første afsnit har premiere på HBO Nordic den 11. maj.

Sæson 1 er tilgængelig på HBO Nordic.

Mafia-bossen Pietro spiller i fængslet sindssyg for at kunne flygte fra fængslet. (Foto: HBO Nordic)
Mafia-bossen Pietro spiller i fængslet sindssyg for at kunne flygte fra fængslet. (Foto: HBO Nordic)
 

1 af 3 Mafia-bosser på vej med meget tunge våben. (Foto: HBO Nordic)
2 af 3 Mafia-bossen Pietro spiller i fængslet sindssyg for at kunne flygte fra fængslet. (Foto: HBO Nordic)
3 af 3 Mafia-bossen Pietro Savastano og hans søn Genny på kæmpe hårdt for at få magten tilbage i Napoli-området i Italien.(Foto: HBO Nordic)
10 kommentarer
Vis kommentarer