Øglefilm tjente 3,3 milliarder på en weekend

'Jurassic World'-filmen er blevet et gigantisk verdenshit

Se flere scener fra 'Jurassic Word' i 'Filmmagasinet'

Der er gode penge i øgler. Det viser de helt friske tal fra blockbuster-filmen 'Jurassic World', der på sin åbningsweekend i USA indtjente hele 204,6 millioner dollars.

På verdensplan nåede tallet helt på på 512 millioner dollars, hvilket svarer til svimlende ca. 3,3 milliarder kroner, og det er ny verdensrekord.

Kom ikke her og sig, at der ikke er penge i øgler.

På verdensplan har publikum ædt historien råt. Folk er vilde med den dramatiske historie om en genmodificeret dinosaur, der går fuldstændig bananas i sin jagt efter føde på en eksotisk ø, hvor 20.000 gæster er fanget.

Med det flotte åbningstal i USA blev 'Jurassic World' den anden film i filmhistorien til at bryde 200 millioner dollars barrieren. Kun Marvel's 'The Avengers' fra 2012 har tjent flere penge på sin åbningsweekend, nemlig hele 207,4 millioner dollars.

Filmmagasinet I biograferne i dag: Sådan ser ny Jurassic Park ud

Fjerde øgle-film siden 1993
Filmen, der er den fjerde af slagsen, følger i sporene på Steven Spielbergs berømte film 'Jurassic Park' fra 1993. Den blev efterfulgt af 'The Lost World: Jurassic Park' fra 1997 og Jurassic Park III fra 2001, der aldrig levede helt op til standarden fra den første.

Men i den nye 'Jurassic World' har filminstruktøren Colin Trevorrow åbenbart ramt en nerve, der går direkte i publikums hjerter, selv om det ikke er alle anmeldere, der har været lige begejstrede for filmen.

Flot ser det ud. Men historien i 'Jurrasic World' er noget fladpandet og fantasiløs. (Foto: UIP) Filmanmeldelser 'Jurassic World' er et tandløst øglebid

32 kommentarer
Vis kommentarer