Ønskedrøm: En sort mand til hest

Filminstruktøren Antoine Fuqua havde altid drømt om at lave en film med en sort mand til hest - og Denzel Washington sprang på hesten i 'The Magnificent Seven'

Denzel Washington var begejstret for at udspille sin drengedrøm som sort cowboy-helt i filmen 'The Magnificent Seven'. (Foto: Richard Blanshard)
Denzel Washington var begejstret for at udspille sin drengedrøm som sort cowboy-helt i filmen 'The Magnificent Seven'. (Foto: Richard Blanshard)

VENEDIG(Ekstra Bladet): - Jeg er en sort amerikaner, og jeg elsker at se western-film. Men jeg har alligevel altid tænkt, at der manglede et eller andet specielt for mig. Og da jeg så skulle lave 'The Magnificent Seven' tænkte jeg: Jeg vil sgu se Denzel Washington på en hest. Jeg vil se en sort mand komme ridende hen over prærien i stegende hede med støv i ansigtet, siger filminstruktøren Antoine Fuqua til Ekstra Bladet, da Ekstra Bladet møder ham i Venedig sammen med hans hovedrolleindehaver, verdensstjernen Denzel Washington.

Og der er ingen tvivl om, at det er vigtigt for Antoine Fuqua, at der kommer flere sorte rollemodeller i amerikanske film.

- Denzel er en sort helt i en western-film, og det kan han sagtens være i nutidens USA. Barack Obama er også en sort mand, og det er heroisk at være præsident i USA. Det er et fandens hårdt job, siger Antoine Fuqua.

En drengedrøm at spille cowboy
Denzel Washington fortæller Ekstra Bladet, at han havde det helt fint med at springe op på hesten som sort helt i 'The Magnificent Seven':

- Det har været  skønt at indspille den her film, hvor vi fik lov at spille cowboys, ride i galop hen over prærien, og spille kort og skyde med seksløbere og så oven i købet få penge for det. Det var en drengedrøm, der gik i opfyldelse. Vi er alle sammen ganske almindelige fyre med et ekstraordinært job, siger den 61-årige Denzel Washington og tilføjer:

- Det var dog helt vanvittigt i går aftes på den røde løber her under filmfestivalen i Venedig, hvor jeg poserede foran fotograferne sammen med en hest. Jeg har ikke set en hest, siden vi afsluttede optagelserne, siger Denzel og slår en høj latter op.

 

Hurtig på aftrækkeren
Det er sjældent, at man på film ser en cowboy-helt, der er så hurtig på aftrækkeren med sin seksløber. Hvad har du gjort for at øve dig?

- Jeg har altid været hurtig på aftrækkeren. Jeg har bokset i 24 år, og jeg træner stadig boksning hver morgen. Som barn havde jeg også hurtige hænder, siger Denzel og slår et par hurtige slag ud i luften lige foran Ekstra Bladets udsendtes ansigt.

I filmen 'The Magnificent Seven', der netop nu kan ses i de danske biografer,  samler Denzel Washington i rollen som Sam Chisolm seks andre drabelige mænd, der som lejesoldater skal beskytte de desperate indbyggere i den søvnige by Rose Creek, der bliver terroriseret og holdt i et jerngreb af skurken Bartholomew Bogue.

Inspireret af sort sherif
- Vi er syv eksempler på den type mennesker, der er villige til at ofre deres eget liv for en større sag. Folk, der er villige til at kæmpe. Og jeg tror, at publikum stadig er vilde med at se, at de onde fyre får røven på komedie. Og det sørger vi for,  siger Denzel og afslører, at han er blevet inspireret til sin rolle Sam Chisolm af en de første sorte sheriffer i det vilde vesten i  USA ved navn Bas Reeves, der i sin karriere nåede at anholde 3000 forbrydere samt skyde og dræbe 14 mænd i dueller eller selvforsvar.

 

'The Magnificent Seven' er i øvrigt en remake af John Sturges berømte western 'Syv mænd sejrer' fra 1960 med Yul Brynner, Steve McQueen og Charles Bronson i rollerne. En film, der dengang var en remake af den berømte japanske filminstruktør 'Akira Kurosawas berømte film 'De syv samuraier' fra 1954.

Nutidens terrorisme
Det var i øvrigt ganske tæt på, at filminstruktøren Antoine Fuqua sagde nej tak til western-projeket, fordi han ikke ønskede at lave endnu en remake af Kurosawas berømte film.

- Men da jeg nærstuderede historien opdagede jeg hurtigt, at den minder om nutidens moderne terrorisme. Når skurkene i 'The Magnificent Seven' går ind i en by og nedbrænder folks kirke og dræber halvdelen af befolkningen og lader ligene ligge og flyde på gaden, så er det forfærdeligt. Og det er ren og skær terrorisme, siger Antoine Fuqua og tilføjer:

- Det er nogle terror-agtige skrækbilleder, som vi i dag kan relatere til. Vi ser det jo hver aften i tv-nyhederne. I vores film foregår det så bare i historisk tid i det såkaldt ’vilde vesten’. Og for mig er det en smuk historie, at der faktisk er syv mænd, der gerne vil bekæmpe terroristerne samt ofre deres liv for nogle helt fremmede mennesker, siger Antoine Fuqua.

'The Magnificent Seven' er netop nu aktuel i de danske biografer.

DE FILMISKE FORBILLEDER

Den nye western-film 'The Magnificent Seven' er blandt andet baseret på John Sturges berømte western-film 'Syv mænd sejrer' fra 1960.

 

Men Antoine Fuqua fortæller Ekstra Bladet, at han er endnu mere inspireret af historiens oprindelige fortæller, nemlig den japanske filminstruktør Akira Kurosawa og hans berømte film fra 1954 'De syv samuraier'.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag