Oscar-vindere skal optage film i København

Oscar-vinder-instruktøren Tom Hooper og Oscar-vinder-skuespilleren Eddie Redmayne skal optage filmen 'The Danish Girl' i København

Kom med bagom optagelserne i København (video: Working Title)

Det er ikke hver dag, at Oscar-vindere render rundt i gaderne i København og optager film. Men det bliver en realitet i slutningen af denne måned. Den Oscar-vindende instruktør Tom Hooper, der vandt en Oscar i kategorien 'bedste instruktør' for sin film 'Kongens store tale' fra 2010, vil nemlig lægge hele 10 optage i København i forbindelse med hans kommende film 'The Danish Girl'.

Filmen har den nykårede Oscar-vinder Eddie Redmayne  i hovedrollen som den danske kunstner Einar Wegener, der blev den første kønsskifteoperede kvinde i verden og skiftede navn til Lili Elbe. Eddie Redmayne har lige vundet en Oscar i kategorien 'bedste mandlige hovedrolle' for sin præstation i rollen som den teoretiske fysiker Stephen Hawking i filmen 'Teorien om alting'.

Stolt Hawking hylder Oscar-vinder

Rollen som hans Einar Wegeners kone Gerda skal spilles af den smukke svenske skuespiller Alicia Vikander, som vi her i Danmark kender bedst for hendes rolle i Nikolaj Arcels film 'En kongelig affære'.

 Hør hvordan det var at have hunden "Pixie med i The Danish Girl (Video: Working Title)"

6. millioner danske penge i filmen
Copenhagen Film Fund har investeret 6 millioner kroner i filmen 'The Danish Girl' og har dermed været medvirkende til, at filmen også skal optages i København. Fondens direktør Thomas Gammeltoft udtaler:

- 'The Danish Girl' er et fantastisk filmprojekt, og det er en kæmpe glæde for fonden, at filmen nu optages on location i indre København, hvor Einar Wegener selv boede. Lige siden Copenhagen Film Fund blev etableret har vi arbejdet intenst på at få en stor international spillefilm til København. Og siden vi startede fonden og faktisk også længe før, har 'The Danish Girl' været på tale. Men det blev først muligt at hente den hertil med realiseringen af Copenhagen Film Fund, hvor vi kunne hjælpe til med finansieringen, fortæller Thomas Gammeltoft, der mener, at filmoptagelserne af 'The Danish Girl' i centrum af København vil give en ubetalelig international eksponering og branding til København og Danmark.

Filmoptagelserne vil også ifølge Gammeltoft medvirke til at skabe vækst og beskæftigelse. Og ikke mindst det sidste er grundlaget for fondens arbejde.

Disse Oscar-vinder-film kan ses i Danmark nu

Her modtager Eddie Redmayne for ganske nylig sin Oscar i kategorien 'bedste mandlige hovedrolle' for sin præstation som Stephen Hawking i filmen 'Teorien om alting'.(Foto: AP)
Her modtager Eddie Redmayne for ganske nylig sin Oscar i kategorien 'bedste mandlige hovedrolle' for sin præstation som Stephen Hawking i filmen 'Teorien om alting'.(Foto: AP)

Her modtager filminstruktøren Tom Hooper sin Oscar i kategorien 'bedste instruktør' for sin film 'Kongens store tale' fra 2010.(Foto: AP)
Her modtager filminstruktøren Tom Hooper sin Oscar i kategorien 'bedste instruktør' for sin film 'Kongens store tale' fra 2010.(Foto: AP)
 

 

 

 

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.