Panama Pedro: Kendt filminstruktør fedtet ind i Panama-skandalen

- Jeg er den mindst vigtige person blandt de mange personer i Panama-papirerne, siger den homoseksuelle spanske filminstruktør

Skuespillerinderne Emma Suarez(til venstre) og Adriana Ugarte kysser her den spanske filminstruktør Pedro Almodovar i Cannes her til formiddag. (Foto: AP)
Skuespillerinderne Emma Suarez(til venstre) og Adriana Ugarte kysser her den spanske filminstruktør Pedro Almodovar i Cannes her til formiddag. (Foto: AP)

CANNES(Ekstra Bladet): Panama-skandalen, hvor flere rigmænd, virksomheder, banker og kendte mennesker fra hele verden efter en lækage er blevet afsløret i at sende penge i skattely, er nu også blevet aktuel her under filmfestivalen i Cannes. Her indrømmede den homoseksuelle. venstreorienterede spanske filminstruktør Pedro Almodovar i dag under et pressemøde nemlig overfor verdenspressen, at hans navn er blandt de flere millioner navne i de afslørende papirer.

Flere nye kendte er blevet afsløret i at have forbindelser til skattely i Panama. (FOTO: AP) Samfund Nye stjerner afsløret i Panama-skandalen

Den 66-årige Pedro Almodovar understregede dog, at den spanske presse i den grad havde overdrevet hans betydning og hans involvering i den skandaleombruste sag med advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama, hvor folk i årevis har sørget for at få deres penge langt væk fra det nationale skattevæsen.

Pedro Almodovar med sine to hovedrolleindehavere, der spiller mor og datter i hans nye film 'Julietta'. (Foto: AP)
Pedro Almodovar med sine to hovedrolleindehavere, der spiller mor og datter i hans nye film 'Julietta'. (Foto: AP)
 

Panama Pedro indrømmer sit Panama-eventyr
- Mit navn og min brors navn er nogen af de mest ubetydelige navne i Panama-papirerne. Hvis det havde drejet sig om en film, havde vi ikke engang været statister i filmen. Men den spanske presse har selvfølgelig givet os hovedrollerne i filmen, forklarede den 66-årige Pedro Almodovar, der sammen med sin bror figurerer i Panama-papirerne i en sag, der går helt tilbage til 1990' erne.

Pedro Almodovar sammen med skuespilleren Penelope Cruz. Foto: AP Samfund Oscarvindene filminstruktør aflyser reklametur efter Panama-læk

Almodovar tilføjede også:

- Der er så mange navne i den sag, og tingene er slet ikke undersøgt ordentligt endnu.

Aflyste alle interviews
Pedro Almodovar har ellers før filmfestivalen i Cannes aflyst samtlige interviews med journalister, fordi han ikke ønskede at tale om Panama-sagen. Han udtalte dog senere til den spanske presse, at han var 100 procent ansvarlig for at være en del af Panama-sagen.

Den spanske filminstruktørs uddybende kommentarer til sagen blev her til formiddag fremført i forbindelse med et pressemøde for hans nye film 'Julietta'. En journalist spurgte dog Almodovar direkte omkring Panama-sagen, hvorefter pressemødets moderator tilbød Pedro Almodovar at lade være med at svare på spørgsmålet. Men Pedro Almodovar kastede sig som nævnt alligevel ud i et mere uddybende svar.

Forsvarer normalt de udstødte
Grunden til, at det har vakt så stort postyr samt overraskelse i Spanien, at Pedro Almodovar er fedtet ind i Panama-skandalen skyldes, at han som filminstruktør altid har kæmpet for de udstødte i samfundet, specielt de seksuelt udstødte, heriblandt homoseksuelle, transseksuelle og prostituerede. Ingen kunne derfor forestille sig, at Almodovar benyttede sig af den herskende klasses taktik med at sende nogle af sine penge i skattely.

 Emma Suarez og  Adriana Ugarte poserer her med filminstruktøren Pedro Almodovar i Cannes i dag. (Foto: AP)
Emma Suarez og Adriana Ugarte poserer her med filminstruktøren Pedro Almodovar i Cannes i dag. (Foto: AP)
 

 

 

 

1 af 3 Pedro Almodovar med sine to hovedrolleindehavere, der spiller mor og datter i hans nye film 'Julietta'. (Foto: AP)
2 af 3 Emma Suarez og Adriana Ugarte poserer her med filminstruktøren Pedro Almodovar i Cannes i dag. (Foto: AP)
3 af 3 Skuespillerinderne Emma Suarez(til venstre) og Adriana Ugarte kysser her den spanske filminstruktør Pedro Almodovar i Cannes her til formiddag. (Foto: AP)
3 kommentarer
Vis kommentarer