Pirat Pilou: Det er en drømmerolle

Pilou Asbæk er begejstret for sin rolle som piraten Euron Greyjoy i Game of Thrones

Pirat Pilou: Det er en drømmerolle

Se interviewet med Pilou Asbæk her (Video: Tariq Khan)

- Det var helt vildt, da jeg fik den endelige besked om, at jeg havde fået en rolle i Game of Thrones. Jeg blev bare så glad, fortæller Danmarks store skuespiller Pilou Asbæk om sin rolle som piraten Euron Greyjoy, der er onkel til Theon og Yara Greyjoy i den amerikanske tv-serie Game of Thrones.

Kan du fortælle nogle detaljer omkring din rolle?

- Nej, desværre. Jeg kan kun bekræfte, at jeg har fået den. Det havde jo aldrig fra HBO' s side været intentionen, at det skulle offentliggøres nu. Men når man medvirker i verdens største tv-serie, der bliver sendt simultant i 175 lande og bliver set af mere end 25 millioner mennesker, så er der hele tiden en enorm interesse for projektet.

- Der skete så det, at der blev leaket nogle detaljer fra en stor scene med en masse statister, hvor nogle papparazzi-fotografer med store linser havde fået et billede af mig under optagelserne. Derfor måtte HBO efterfølgende bekræfte, at jeg er med i Game of Thrones.

Pilou: Nu som Pontius Pilatus i stor Hollywood-film

Breaking News i hele verden
For den 33-årige Pilou Asbæk blev det er par hektiske døgn, hvor han lige pludselig var i alverdens medier.

- Mit management og pr-manden Freddy Neumanns telefoner var rødglødende i de dage, og det var breaking news over hele verden. Alle medier skrev om den danske fyr fra tv-serien 'Borgen', der skulle spille pirat i Game of Thrones.

Hvorfor tror du egentlig, at du fik rollen?

- En af de vigtigste grunde er netop min rolle i 'Borgen'. Den danske tv-serie har jo fået masser af international ros og anerkendelse. Det er helt sindssygt.

'Borgen' banede vejen
- Det er blandt andet 'Borgens' skyld, at Sidse Babett Knudsen har nogle roller som er enestående for kvindelige skuespillere i 40’ erne. Og det er 'Borgens' skyld, at Birgitte Hjort har nogle enestående internationale roller for en yngre skuespillernde. Og det er på grund af ’Borgen’ samt Tobias Lindholms film, at jeg nu har fået muligheden for at skabe en international karriere med start i Game of Thrones, siger Pilou.

Og hans ord bliver bekræftet af, at de tidligere 'Borgen-skuespillere' Birgitte Hjort og Dar Salim også har medvirket i Game of Thrones.

Nu går du jo i sporene på Nikolaj Coster Waldau, Ulrich Thomsen og Mads Mikkelsen, der alle har suppleret deres danske karriere med roller i store internationale tv-serier i USA. Hvordan føles det?

- Det er jeg kanon stolt over. Det er skuespillere, som jeg virkelig beundrer. Og de har som en del af dogme-bevægelsen banet vejen for os andre. I dansk film står vi jo alle på ryggen af Triers og Vinterbergs succes i 90’ erne. De brød den filmiske lydmur for os danskere. Jeg ville da aldrig have fået den her store rolle i Game of Thrones, hvis ikke det var fordi, at Nikolaj Coster, Waldau, Mads Mikkelsen og Ulrich Thomsen i forvejen havde sparket 25. døre ned i USA.

- Med teknikken i dag, kan jeg mandag morgen kl. 08.00 få en amerikansk casting over nettet. Og jeg kan aflevere mit bud på rollen kl. 10.00 til den amerikanske caster. Verden har aldrig været mindre, og mulighederne har aldrig været større.

Tager familien med på optagelse
Hvordan tog din familie det, at du fik rollen i Game of Thrones. Det betyder jo, at du har været væk i rigtig lang tid fra familien?

- For et halvt år siden tænkte jeg, at jeg ville tage et sabbath-år, hvor jeg koncentrerede mig om min kone Anna og min lille datter Agnes på 2½ år, så vi kunne nyde livet i vores lejlighed på Nørrebro. Men sådan blev det ikke.

- Men jeg kører i stedet nu et helt andet koncept. Jeg tager min familie med ud, når jeg skal lave spillefilm eller tv-serier internationalt. Det er vigtigt for mig,  at jeg kan tage min kone og mit barn med. Min kone Anna er freelance og hun har mulighed for at skrive, lige meget hvor hun er i verden. Og Agnes er 2½ år gammel, så hun er kun tilknyttet vuggestue og senere en børnehave og har derfor stadig mulighed for at rejse rundt.

- Jeg tager familien med, fordi jeg ikke ønsker at at være den her kliche-skuespiller-far, der har en datter som han aldrig ser, og som ender med at blive skilt efter syv år, fordi konen savner ham. Det gider jeg ikke. Jeg skal også kunne se mig selv i spejlet om 30 år og kunne sige, at jeg gjorde, hvad jeg kunne.

Elsker at være far
Hvordan går det med din allervigtigste rolle, nemlig rollen som far til din to et halv-årige datter Agnes?

- Det er gået fantastisk godt. Jeg er velsignet med en skøn datter, der er en dejlig normal lille trold. Og det er jo hendes bleer, der gør, at jeg kan bevarer jordforbindelsen.

På torsdag springer Pilou Asbæk i øvrigt ud i den store hovedrolle som kompagnichef Claus Michael Pedersen i Tobias Lindholms nye film 'Krigen', der sætter fokus på krigen i Afghanistan og krigens dilemmaer. Det skriver Ekstra Bladet meget mere om i de kommende dage.

Pilou Asbæk vil i fremtiden tage både tage sin kone Anna og sit barn Agnes med, når han filmer i udlandet.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
Pilou Asbæk vil i fremtiden tage både tage sin kone Anna og sit barn Agnes med, når han filmer i udlandet.(Foto: Tariq Mikkel Khan)
 

 

Birgitte Hjort som en af de kvindelige 'vildlinger' i Game of Thrones.(Foto: instagram)
Birgitte Hjort som en af de kvindelige 'vildlinger' i Game of Thrones.(Foto: instagram)

Dar Salim som en af krigerne fra den anden side af havet.(Foto: HBO)
Dar Salim som en af krigerne fra den anden side af havet.(Foto: HBO)