Producer beklager fejl i John Mogensen-film

'Så længe jeg lever' har desværre ikke helt styr på alle musiktekniske detaljer

Musikerne i Ole Bornedals biografaktuelle 'Så længe jeg lever'-film har tilsyneladende haft godt gang i tidsmaskinen og skaffet sig udstyr, der først blev opfundet lang tid efter John Mogensens død i 1977.

Det drejer sig blandt andet om Speakon-højttalerstik, der kom på markedet i 1987, hvorefter det blev standard i studier og i livesammenhæng.

I en scene, hvor John Mogensen spiller på en blokvogn, ses stikket tydeligt i billedet, hvilket har irriteret flere musiknørder. Blandt andet har en bruger ved navn Erik skrevet på Facebook:

- I en over 1 minut lang scene på en trailerscene på et fiktivt Tivoli , hænger der i baggrunden, helt centreret og skarpt fokuseret et SPEAKON - SPEAKON kabel !!!!! Og vi skriver 1977.

I baggrunden ses Speakon-kablet med det karakteristiske lyseblå stik. Foto: Miso Film
I baggrunden ses Speakon-kablet med det karakteristiske lyseblå stik. Foto: Miso Film
 

ANMELDELSE: Total deroute får fire stjerner: Dansktopstjernens kæmpe nedtur

På Facebook har en person ved navn Jens desuden bemærket, at John Mogensens trommeslager ligeledes har været en tur i tidsmaskinen og beamet sig et par årtier frem og hentet et bækken af mærket Anatolian, hvis produkter først kom på markedet i 1999.

- Så fik jeg dælme også set den meget omtalte film om John Mogensen. Jeg må konstatere, at det er utroligt, hvad der kan forstyrre min musik-fordærvede koncentrationsevne under en ellers fantastisk film. Anatolian-bækkener i studiet i 70'erne?, skriver han på Facebook.

Brøler i nyt DR-drama sender serien ud i fremtiden

John Mogensens trommeslager benytter udstyr, der først kom i handlen mange år efter John Mogensens død. Blandt andet bækkener fra firmaet Anatolian. Foto: Miso Film
John Mogensens trommeslager benytter udstyr, der først kom i handlen mange år efter John Mogensens død. Blandt andet bækkener fra firmaet Anatolian. Foto: Miso Film
 

John Mogensens datter rasende på Bornedal: Han er et dumt svin

Irriterende svipsere
Filmens producer, Peter Bose, beklager fejlene, men hæfter sig ved, at det trods alt nok er et fåtal af de flere end 200.000, der har set filmen, der har bemærket svipserne.

- Det er fantastisk, at der er nogle, der spotter det, og det er naturligvis på ingen måde bevidst, at vi laver de her detaljefejl. Det havde da været bedst at være for uden, siger han til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Man forsøger altid at kvalitetssikre så meget som muligt. Det er jo ikke fordi, vi ikke bruger resurser på at få styr på så mange detaljer som muligt, hvad angår tøj, møbler og alt muligt andet, når vi laver periodefilm, men der kan være svipsere, og det er naturligvis ærgerligt.

Hvorfor sker det?

- Det har noget at gøre med, at hvis vi skulle ned i alle detaljer, så ville det kræve alt for mange resurser og alt for meget økonomisk, så det sker desværre. Gudskelov er det i småtingsafdelingen.

Hvor ærgerligt er det for jer?

- Det er jo ikke en dokumentarfilm, vi laver. Det er fiktionaliseret, men selvfølgelig er det da irriterende at høre det på bagkant. Det ville have været optimalt at have haft en superekspert i forhold til gear og musikudstyr på den tid, men vi har nok eksperter på en produktion som denne i forvejen, så det er svært helt at undgå siger Peter Bose og slutter:

- Det vigtigste for mig er naturligvis historien, og det håber jeg også det er for størsteparten af dem, der glæder sig over den her film.

Seneste opgørelse over billetsalg viser, at 207.000 danskere indtil videre har været en tur i biografmørket og oplevet Ole Bornedals udlægning af John Mogensens liv.
Seneste opgørelse over billetsalg viser, at 207.000 danskere indtil videre har været en tur i biografmørket og oplevet Ole Bornedals udlægning af John Mogensens liv.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.