Refn: Lars von Trier ville bolle med min kone

Nicolas Winding Refn giver Lars von Trier den helt store bredside på internationalt pressemøde i Cannes

Her kan du få en øjenvidneberetning fra cannes, hvor Refn sagde de omtalte ting

CANNES(Ekstra Bladet): Der er ikke mange, der er i tvivl om, at de to danske filminstruktører Lars von Trier og Nicolas Winding Refn ikke er de bedste venner. Sådan virker det i hvert fald ikke. Og hvis der bare har været lidt venskab, så er det i hvertfald måske slut efter formiddagens pressemøde på Nicolas Winding Refns nye film 'The Neon Demon',  der som vanligt også indeholder masser af eksplicit vold. Denne gang dog mellem en masse modeller i Los Angeles, der havner i et blodigt orgie.

Refn støtter Mads Mikkelsen: Svensk feminisme i film er stupidt

Derfor blev Refn til slut på pressemødet  spurgt, om han har en national konkurrence med Lars Trier, hvor de to instruktører kappes om, hvem der kan overtale deres skuespillere til at gøre de mest ekstreme ting. Hertil svarede Nicolas Winding Refn:

- Lars, Lars, Lars har taget mange stoffer. Han er gået over stregen. Det svar kan du få, lød det fra Refn og kort efter tilføjede han:

- Sidste gang jeg så Lars, forsøgte han at fortælle min kone, at han ville have sex med hende. Så bad jeg ham om at skride. Men han fandt en anden 'slut'(billig pige).

Sådan tak for kaffe. Og de snurrende kameraer fra hele verden glødede. Åbent angreb fra en af Danmarks største filminstruktører mod en anden af Danmarks store filminstruktører. Det er altid en god historie. Også i udlandet.

Nicolas Winding Refn er gift med skuespilleren og filmskaberen Liv Corfixen. De har sammen to døtre Lola på 13 og Lizzielou på 7. Og Refn har som altid hele sin familie med her i Cannes. Der skal nok blive noget at tale om under aftensmaden her i Cannes.

Trier vil ikke kommentere 'bolle-sagen' fra Cannes

Refn som Sex Pistols

Refn blev også spurt om, hvorfor han har refereret til sig selv som filmens svar på Sex Pistols, og hertil svarede han:

- Baby. Vi forsøger at ødelægge. Se på alle de reaktioner min film fik i går aftes. Det er punk rock. Fuck myndighederne. Ind med ungdomskultur. Tag det eller lade det være, men i kan ikke nægte det.

Og Refn refererede højst sandsynligt til de mange buh-råb, han fik efter pressevisningen af sin film 'The Neon Demon' i går aftes. Der var selvfølgelig også mange, der kunne lide filmen. Men det er en film, der i den grad skiller vandene. Enten elsker man den, elsker også hader man den.

Refn beskrev selv sin film på pressemødet som en teenage-horror-film for teenagere. Det er mod-kultur, sagde han.

Filmens svar på The Sex Pistols, Nicolas Winding Refn. (Foto: Getty Images)
Filmens svar på The Sex Pistols, Nicolas Winding Refn. (Foto: Getty Images)