Se soundtracket til filmen 'Idealisten' blive spillet live

Jonas Struck og Asger Baden spillede filmmusik live på Den Skandinaviske Ambassade

Se soundtracket til filmen 'Idealisten' blive spillet live

Se soundtracket blive spillet live for første gang her. (Video: Christian T. Joergensen/EUP-Berlin)

BERLIN(Ekstra Bladet): Den danske musiker og filmkomponist Jonas Struck har her i Berlin været nomineret til den fornemme filmkomponist-pris HARPA, som han dog ikke vandt. Men til gengæld var Jonas og hans kollega Asger Baden blievet bedt om at live-perfomre  selve hans eget soundtrack til Christina Rosendahls film 'Idealisten' efter selve prisuddelingen.

Og det skete med en veloplagt Jonas Struck, der nød hvert sekund.

- Det har været ret vildt at optræde med soundtracket til 'Idealisten' live. Musikken er jo ikke lavet med det formål. Vi har jo måttet sample alle lydene, så vi kunne rejse her til Berlin med vores små keyboards. Så det har været lidt af en jomfru-rejse at få lov til at spille soundtacket til en film live for første gang nogensinde. Men det har været en kanon oplevelse., siger Jonas og tilføjer:

- Det har i øvrigt været en kæmpe ære for mig at være nomineret til prisen. Nu har jeg komponeret filmmusik i Danmark i 10 år, og jeg er også begyndt at arbejde uden for Danmarks grænser. Og lige nu arbejder jeg på en norsk spillefilm. Så selvfølgelig er det vigtigt for mig at få en slags pr-vindue med min nominering her i Berlin.

Artiklen fortsætter under videoen

 

Se soundtracket til filmen 'Idealisten' blive spillet live

Se soundtracket til filmen 'Idealisten' blive spillet live

Se mere fra live-optrædenen her. (Video: Christian T. Joergensen/EUP-Berlin)

Hvor meget har soundtracket til 'Idealisten' egentlig betydet for dig?

- Utrolig meget. Det er første gang, jeg arbejder med elektronisk musik Der har været en vis barneiver for mit vedkommende, og det har betydet rigtig meget for mig, at soundtracket har fået så meget opmærksomhed hjemme i Danmark. Men hele lydsiden på filmen har jo også hjulpet godt til. Peter Albrechtsen vandt her for nylig en Robert-pris for filmens lyd.