Smukke Danica fik Ove Sprogøe-prisen

2014 blev et fantastisk år for den 29-årige skuespillerinde Danica Curcic

Danica Curcic får her overrakt Sprogøe-prisen af kulturminister Marianne Jelved.(Foto: Henning Hjorth)
Danica Curcic får her overrakt Sprogøe-prisen af kulturminister Marianne Jelved.(Foto: Henning Hjorth)

I februar måned i år blev den 29-årige Danica Curcic sammen med ni andre europæiske skuespillere fejret som en af Europas kommende stjerner som såkaldt 'Shooting Star' ved filmfestivalen i Berlin.

I 2014 har hun indtil videre været med i roller i hele tre store danske film, Christian E. Christiansens 'Lev Stærkt', Mikkel Nørgaards 'Fasandræberne' og Bille Augusts 'Stille Hjerte'. Og selvfølgelig slutter Danica året af med en rolle i Hella Joofs komedie 'All Inclusive', der har premiere 1. juledag.

Derfor blev Danica Curcic også her til formiddag fortjent hyldet med den fornemme Ove Sprogøe-pris og 30.000 dejlige kroner, der tildeles en skuespiller for en usædvanlig præstation på teatret eller på film det forgangne år.

- Det er overvældende. Det er helt vildt. Det er gået meget stærkt. Det har været fantastiske roller, fordi de også er så forskellige. Og det er en drøm at få lov til at møde mange af de skuespillere, som man har set op til i mange år, har Danica Curcic tidligere fortalt Ekstra Bladet om sine roller i år.

Danica Curcic har her netop fået overrakt Ove Sprogøe-prisen af kulturminister Marianne Jelved.(Foto: Henning Hjorth) Danske kendte Hun er helt ud over det sædvanlige

Brunsviger og Fernet Branca
Prisoverrækkelsen fandt sted hos Nordisk Film i Valby og blev overrakt af kulturminister Marianne Jelved. Deltagerne ved arrangementet havde før prisuddelingen mæsket sig med afdøde folkekære skuespiller Ove Sprogøes kulinariske favoritter, brunsviger og Fernet Branca.

Danica er født i Beograd i Serbien i 1985 og kom til Danmark allerede som et-årig. Og hun er en kvinde, der ikke har vane for at gå den slagne vej. For eksempel tog karrieren som skuespiller sin begyndelse med en bachelor i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet.

Den akademiske tilgang var dog ikke helt tilfredsstillende for den kunstneriske sjæl, hvorfor Danica Curcic efterfølgende tog et år på skuespillerskole i Californien. Herefter søgte hun ind på Statens Teaterskole,  hvorfra hun blev færdiguddannet i 2012, og så gik det ellers ud over stepperne i lille Danmark.

Danica Curcic har allerede to film på skemaet i 2105. 'Guldkysten' og 'Lang Historie Kort'.

Danica i rollen som Kimmie i årets mest sete film 'Fasandræberne'.(Foto: Nordisk Film)
Danica i rollen som Kimmie i årets mest sete film 'Fasandræberne'.(Foto: Nordisk Film)
 

 

Her ses Danica sammen med to af dansk films helt store kvindelige stjerner Ghita Nørby og Paprika Steen, som hun spiller sammen med i Bille  Augusts film 'Stille Hjerte'(Mogens  Flindt)
Her ses Danica sammen med to af dansk films helt store kvindelige stjerner Ghita Nørby og Paprika Steen, som hun spiller sammen med i Bille Augusts film 'Stille Hjerte'(Mogens Flindt)
 

 

Danica Curcic ses her i en scene fra filmen 'Lev stærkt' sammen med Jakob Oftebro og Cyron Melville.(Foto: Christian Geisnæs)
Danica Curcic ses her i en scene fra filmen 'Lev stærkt' sammen med Jakob Oftebro og Cyron Melville.(Foto: Christian Geisnæs)

Danica Curcic slutter 2014 af med en rolle i Hella Joofs komedie 'All Inclusive'.(Foto: Rolf Konow)
Danica Curcic slutter 2014 af med en rolle i Hella Joofs komedie 'All Inclusive'.(Foto: Rolf Konow)
 

 

1 af 7 Smukke Danica takker for prisen: Jeg er meget beæret.(Foto: Henning Hjorth)
2 af 7 Danica Curcic fik i dag fortjent Ove Sprogøe-prisen og 30.000 kroner.(Foto: PR Foto)
3 af 7 Her ses Danica sammen med to af dansk films helt store kvindelige stjerner Ghita Nørby og Paprika Steen, som hun spiller sammen med i Bille Augusts film 'Stille Hjerte'(Mogens Flindt)
4 af 7 Danica Curcic ses her i en scene fra filmen 'Lev stærkt' sammen med Jakob Oftebro og Cyron Melville.(Foto: Christian Geisnæs)
5 af 7 Danica i rollen som Kimmie i årets mest sete film 'Fasandræberne'.(Foto: Nordisk Film)
6 af 7 Danica Curcic slutter 2014 af med en rolle i Hella Joofs komedie 'All Inclusive'.(Foto: Rolf Konow)
7 af 7 Danica Curcic får her overrakt Sprogøe-prisen af kulturminister Marianne Jelved.(Foto: Henning Hjorth)
0 kommentarer
Vis kommentarer