Sonja Richter med i hele to film i Cannes

Sonja Richter medvirker i Tommy Lee Jones nye film 'The Homesman' og i den danske film 'Når dyrene drømmer'

Sonja Richter kommer i fokus under filmfestivalen i Cannes i maj måned, hvor hun  medvirker i hele to film.(Foto: Linda Johansen)
Sonja Richter kommer i fokus under filmfestivalen i Cannes i maj måned, hvor hun medvirker i hele to film.(Foto: Linda Johansen)
Følg Underholdning
Dansk western udtaget til Cannes

Den 40-årige danske skuespillerinde Sonja Richter kommer i den grad i fokus under filmfestivalen i Cannes i maj måned. Hun medvirker nemlig i hele to film, der er udtaget til den prestigefyldte filmfestival.

Sonja Richter har en birolle som kvinden Gro Svendsen i selveste Tommy Lee Jones nye film 'The Homesman', hvor hun spiller overfor Tommy Lee Jones samt Meryl Streep, Hillary Swank og svenske David Dencik. Filmen er udtaget til selve hovedkonkurrencen og er dermed med i kampen om Den Gyldne Palme.

Filmen tager udgangspunkt i en svindler(Tommy Lee Jones) og en skolelærerinde(Hillary Swank), der skal transportere tre sindssyge kvinder over prærieren.

Rollen kan godt gå hen og blive Sonja Richters internationale gennembrud. Herhjemme har Richter senest haft succes med sin rolle som kidnappet i 'Kvinden i buret' fra sidste år, men hun har stadig til gode at markere sig på den internationale filmscene.

Tommy Lee Jones spiller rollen som en svindler der bliver reddet fra hængning af en kvinde og som tak hjælper hende med at føre tre sindssyge kvinder over prærien.(foto: PR Foto)
Tommy Lee Jones spiller rollen som en svindler der bliver reddet fra hængning af en kvinde og som tak hjælper hende med at føre tre sindssyge kvinder over prærien.(foto: PR Foto)

Viggo Mortensen og Ghita Nørby til Cannes

Det er blot anden gang, at Tommy Lee Jones sidder i instruktørstolen. Han debuterede med filmen 'The Three Burials of Melquiades Estrada', der blev nomineret i tre kategorier ved Cannes Film Festival tilbage i 2005 – heriblandt Den Gyldne Palme, bedste manuskript og bedste mandlige hovedrolle. Filmen vandt priser i de to sidstnævnte kategorier.

Og det er også blevet offentliggjort, at Sonja Richter medvirker i filminstruktøren Jonas Alexander Arnbys spillefilmsdebut 'Når dyrene drømmer', der er udtaget til Cannes Filmfestivalens prestigefyldte sideprogram Semaine de la Critique. Gyserfilmen har også Lars Mikkelsen og Sonia Suhl på rollelisten.

Dansk varulv-film udtaget til Cannes

Den unge skuespillerinde Sonia Suhl ses her i rollen som Marie, der forvandler sig til en varulv. Sonja Richter spiller hendes syge mor, mens Lars Mikkelsen spiller hendes far.(Foto: PR Foto)
Den unge skuespillerinde Sonia Suhl ses her i rollen som Marie, der forvandler sig til en varulv. Sonja Richter spiller hendes syge mor, mens Lars Mikkelsen spiller hendes far.(Foto: PR Foto)

Mystiske dødsfald på en dansk ø
Gyserfilmen 'Når dyrene drømmer' tager udgangspunkt i den 16-årige Marie(Sonia Suhl), der undergår mystiske forvandlinger. Det er en film om en ung piges frigørelse og hævn over en omverden, der ydmyger, foragter og frygter hende. Marie lever i en isoleret landsby på en lille ø ud for den danske vestkyst. Hendes mor(Sonja Richter) er alvorligt syg af en ukendt sygdom, og hendes far(Lars Mikkelsen) passer den lille familie. Marie opdager pludselig, at der sker mystiske ting med hendes krop, og hun føler, at hun er ved at miste kontrollen over sig selv. Samtidig går det op for Marie, at faren skjuler noget for hende om morens sygdom. Flere dødsfald finder sted på den lille ø under mystiske omstændigheder, og Marie mærker, at dyret i hende er ved at tage over.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind