Sorte stjerner vil boykotte Oscar

Filminstruktøren Spike Lee og skuespilleren Jada Pinkett Smith opfordrer til at boykotte Oscar-festen på grund af diskrimination mod sorte filmkunstnere

I forbindelse med offentliggørelsen af årets Oscar-nominerede, blev det i Ekstra Bladets studie diskuteret, hvorfor sorte filmkunstnere ofte forbigås
Følg Underholdning

Selv om den afro-amerikanske filminstruktør Spike Lee sidste år modtog en fornem æres-Oscar, har han på sin instagram på selveste Martin Luther Kings fødselsdag skrevet, at han og hans kone ikke vil møde op til Oscar-festen den 28. februar, fordi Oscar-akademiet igen i år har udøvet diskrimination mod sorte filmkunstnere. Forstået på den måde, at stort set ingen sorte er nomineret til en Oscar i år. Det skriver filmbladet Variety.

What the Fuck
På sin instagramprofil skriver Spike Lee følgende om sagen:

- Vi kan ikke støtte Oscar-festen, og det skal ikke forstås som manglende respekt for mine venner, Oscar-værten Chris Rock, producer Reggie Hudlin samt Oscar-præsidenten Isaacs og selve Oscar-akademiet. Men hvordan er det overhovedet muligt for andet år i træk, at samtlige 20 skuespillere nomineret til en Oscar i år er hvide. Og vi behøver ikke engang at se nærmere på nogen af de andre kategorier, hvor  billedet er det samme. Men altså 40 hvide skuespillere på to år, men ikke en eneste sort. Vi sorte kan altså ikke spille skuespil. WTF.(What the Fuck).

Sådan lyder det fra Spike Lee, der også tilføjer:

- Dr. King sagde: Der kommer et tidspunkt, hvor man er nødt til at tage stilling. Og det er måske hverken sikkert, politisk eller populært. Men man er nødt til at reagere, fordi ens samvittighed fortæller, at det er det rigtige at gøre.

Til de sorte: Bliv væk fra Oscar
I lørdags kom skuespillerinden Jada Pinkett Smith også på banen i den kontroversielle sag, da hun skrev følgende på sin twitterprofil:

- Under Oscar-festen .... sorte skuespillere og filmkunstnere er altid meget velkomne til at uddele selve Oscar-statuetterne - og også til at underholde. Men vi bliver sjældent anerkendt for vores kunstneriske kvaliteter. Måske skulle sorte amerikanerne bare blive væk allesammen?

En opfordring og et åbent spørgsmål fra Jada Pinkett Smith, der er gift med verdensstjernen Will Smith.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+