Stolt Hawking hylder Oscar-vinder

Den lammede fysiker Stephen Hawking fejrer Eddie Redmayne, der søndag fik en Oscar for at spille netop Hawking i 'Teorien om alting'

Eddie Redmayne sammen med Stephen Hawking til den britiske filmfest, Bafta Awards. (Foto: All Over)
Eddie Redmayne sammen med Stephen Hawking til den britiske filmfest, Bafta Awards. (Foto: All Over)

Søndag aften modtog Eddie Redmayne en Oscar-statuette for årets bedste mandlige hovedrolle for sit portræt af den skleroseramte fysiker Stephen Hawking i filmen 'Teorien om alting'.

Redmaynes hårde arbejde med at indkapsle Hawkings kørestols-bundne og lammede krop blev af verdens fineste filmfolk anerkendt med verdens fornemmeste filmpris. Men også Redmaynes formodede største kritiker, fysikeren selv, er ovenud begejstret for Redmaynes præstation.

'Tillykke til Eddie Redmayne for at vinde en Oscar for at spille mig i 'Teorien om alting'. Godt klaret, Eddie. Jeg er meget stolt af dig', lød de flotte ord fra Hawking på hans officielle Facebook-side.

Her er den komplette vinderliste

Redmayne benyttede også sin takketale under Oscar-uddelingen til at takke Hawking og hans familie, og den 33-årige skuespiller fortalte efter showet, at han har planer om at se Hawking og familien for at fejre prisen. Det skriver ABC News.

Disse to Oscar-kjoler får seks stjerner

I filmen skildrer Redmayne Hawking fra ung og rørlig til lammet kørestolsbruger og førende fysiker. Med hjælp fra en koreograf tog det skuespilleren fire måneder at indkapsle hver eneste bevægelse, muskel og mimik hos den nu 73-årige fysiker.

- Jeg sad foran et spejl, og der var øjeblikke, hvor jeg tænkte, om jeg mest af alt bare lavede en parodi, erkendte skuespilleren i et interview med 'Nightline' i januar.

Den bekymring blev gjort til skamme søndag aften med Oscaren, og Hawking selv har tidligere har fortalt, at det at se Redmayne i rollen var som at se sig selv.

'Teorien om alting' har premiere på torsdag i biografer landet over.

Julianne Moore vinder endelig en Oscar

Eddie Redmayne på scenen i søndags med sin Oscar for 'bedste mandlige hovedrolle', som han fik for sin præstation i 'Teorien om alting', hvor han spiller fysikeren Stephen Hawking. (Foto: AP)
Eddie Redmayne på scenen i søndags med sin Oscar for 'bedste mandlige hovedrolle', som han fik for sin præstation i 'Teorien om alting', hvor han spiller fysikeren Stephen Hawking. (Foto: AP)

Her er vinderne af årets Bafta-priser

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær