Ulrich Thomsen: Nu med fokus på pølsen

Den 52-årige skuespiller og instruktør er veganer - men nu kaster han sig ud i en film med fokus på amerikansk politik og en pølse ved navn Willenberger

Ulrich Thomsens karriere kører som smurt både som skuespiller og som filminstruktør. (Foto: Benjamin Kürstein)
Ulrich Thomsens karriere kører som smurt både som skuespiller og som filminstruktør. (Foto: Benjamin Kürstein)

CANNES(Ekstra Bladet): Selv om den populære skuespiller Ulrich Thomsen ikke har spist kød i halvandet år og har  erklæret sig som veganer, har han nu kastet sig ud i et nyt filmprojekt som instruktør med fokus på en pølse ved navn Willenberger. Det afslørede han for nylig overfor Ekstra Bladet under filmfestivalen i Cannes.

- Det bliver en politisk satirisk film med fokus på amerikansk politik, heriblandt dumheden i den republikanske valgkampagne med typer som Donald Trumf og Ted Cruze. Det bliver en film om angsten for det fremmede, idiotisk religion samt smålighed og racisme, siger Ulrich Thomsen og tilføjer:

- Og her kommer pølsen ved navn Willenberger ind som et skræmmende fremmedelement. Den ellers velmenende pølse får nemlig det hele til at ramle sammen omkring ørerne på amerikanerne. Pølsen, der er fabrikeret med håndkraft, bliver nemlig et intellektuelt samlingssted, som amerikanerne samles om. Men pølsen er faktisk alt for uamerikansk. Den er nemlig tysk. Og det kan værdi-debatten i USA slet ikke holde til. Alt skal nemlig være rent, siger Thomsen om filmen som han selv betegner som en ironisk kommentar til det amerikanske samfund.

50 faktor solcreme
I det flotte udendørs bar-område på Hotel Majestic er Ulrich Thomsen i øvrigt iført kasket og smurt ind i 50 faktor solcreme for at undgå at blive brun. Han spiller nemlig en kræftramt balletmester i filminstruktøren Birgitte Stærmoses kommende film 'Darling' og er derfor nødt til at forblive bleg. Filmen har i øvrigt Danica Curcic i hovedrollen som en balletdanserinde, der er gift med koreografen Frans spillet af svenske Gustaf Skarsgård.

Ulrich Thomsen har også færdigindspillet sin rolle i Ole Bornedals kommende kulsorte komedie 'Dræberne fra Nibe'. Her spiller Thomsen og Nicolas Bro to ægtemænd, der vil skille sig af med deres koner, der spilles af Mia Lyhne og Lene Maria Christensen.

(artiklen fortsætter under billedet)

Ulrich Thomsen poserer for Ekstra Bladet i Cannes iført kasket og smurt ind i 50 faktor solcreme. (Foto: Kim Kastrup)
Ulrich Thomsen poserer for Ekstra Bladet i Cannes iført kasket og smurt ind i 50 faktor solcreme. (Foto: Kim Kastrup)
 

Et fisseløst liv
- Det var fanme skægt at arbejde på den film. For en gang skyld kunne man gå på arbejde og grine hele dagen. I stedet for at skulle sidde og være alvorlig hele tiden. Ole er en jo en herlig skæv filminstruktør, der er skruet sammen på den helt rigtige måde, fortæller Ulrich Thomsen og tilføjer:

- Jeg spiller håndværkeren Edvard, der ikke får nok fisse. Og både Edvard og hans gode ven Ib synes, at de lever et tomt og fisseløst liv. Vi forsøger derfor at skille os af med vores koner. Men det går der fuldstændigt ged i, forklarer Thomsen om filmen, der har premiere i de danske biografer den 12. januar 2017.

Filmmagasinet Ulrich Thomsen om Ricardo-rolle: Det var svært

Fire år som skurk
Selv om Ulrich Thomsen nu har hele to danske film på vej, har han gennem de sidste fire år koncentreret sig meget om sin internationale karriere med især den store rolle som hovedskurken Kai Proctor i den populære amerikanske tv-serie Banshee, der i maj måned blev afsluttet med fjerde sæson.

- Der var en vemodig stemning på den sidste optagedag. Jeg har trods alt brugt fire år på den tv-serie og boet i store perioder i den amerikanske by Charlotte i staten North Carolina. Men jeg fortryder ikke et sekund. Og jeg har fået rigtig mange gode venner på filmholdet omkring Banshee.

Hvad vil du sige, at Kai Proctor-rollen har betydet for din karriere?

- Rollen har været en rigtig god eksponering for mig. Og så har jeg haft fire år med fast og godt arbejde. Og jeg er sikker på, at min Kai Proctor-rolle også er medvirkende til, at jeg har fået en ny stor skurkerolle i tv-serien 'The Blacklist', fortæller Ulrich Thomsen, der springer ind i de sidste episoder af sæson 3 i rollen som den internationale forretningsmand Alexander Kirk, der gør alt for at tilintetgøre hovedkarakteren Raimond 'Red' Reddington spillet af James Spader.

(artiklen fortsætter under billedet)

Ulrich Thomsen i den hårdtslående skurkerolle som Kai Proctor i den populære amerikanske tv-serie 'Banshee'. (Foto: HBO)
Ulrich Thomsen i den hårdtslående skurkerolle som Kai Proctor i den populære amerikanske tv-serie 'Banshee'. (Foto: HBO)
 

Bliver du genkendt, når du bevæger dig rundt i  USA?

Ja, det er jeg faktisk overrasket over. Jeg bliver både stoppet på gaden i Los Angeles og New York, når folk genkender mig som Kai Proctor fra Banshee. Så får jeg en lille sludder med mine fans, siger Ulrich Thomsen, der har rigtig god gang i sin karriere som skuespiller.

Men som filminstruktør har han også fået en ganske god start. Han første film 'In Embryo' er nemlig blevet udtaget til  hovedkonkurrencen i Shanghai Film Festival i Kina, der startede for to dage siden. Og her befinder sig Ulrich Thomsen netop nu.

Ulrich Thomsen befinder sig netop nu i Shanghai med sin hovedrolleskuespiller Ross McCall. (Foto: twitter)
Ulrich Thomsen befinder sig netop nu i Shanghai med sin hovedrolleskuespiller Ross McCall. (Foto: twitter)
 

1 af 5 Ulrich Thomsen poserer for Ekstra Bladet i Cannes iført kasket og smurt ind i 50 faktor solcreme. (Foto: Kim Kastrup)
2 af 5 Ulrich Thomsen i den hårdtslående skurkerolle som Kai Proctor i den populære amerikanske tv-serie 'Banshee'. (Foto: HBO)
3 af 5 Ulrich Thomsen i rollen som den aggressive skurk Kai Proctor i den populære amerikanske tv-serie 'Banshee'. (Foto: HBO)
4 af 5 Ulrich Thomsen befinder sig netop nu i Shanghai med sin hovedrolleskuespiller Ross McCall. (Foto: twitter)
5 af 5 Ulrich Thomsens karriere kører som smurt både som skuespiller og som filminstruktør. (Foto: Benjamin Kürstein)
7 kommentarer
Vis kommentarer