Valgt blandt 5000 piger: Nu bliver Rebecca kastet for løverne

En kæmpe forandring: Rebecca Emilie Sattrup skal håndtere alt fra barske teenage-piger til nådesløse anmeldere, når hun springer ud om Danmarks nye barnestjerne

Filmholdet på 'Skammerens Datter' har arbejdet hårdt på at gøre Rebecca Emilie Sattrup klar til sit nye liv som filmstjerne. (Foto: Rasmus Flindt Petersen)
Filmholdet på 'Skammerens Datter' har arbejdet hårdt på at gøre Rebecca Emilie Sattrup klar til sit nye liv som filmstjerne. (Foto: Rasmus Flindt Petersen)

5000 piger.

Så mange gik til casting med drømmen om at få hovedrollen som den unge pige, Dina Tonerre, i filmatiseringen af den danske kult-ungdomsroman Skammerens Datter.

Efter flere måneders casting faldt valget på den 12-årige Rebecca Emilie Sattrup, som får sin debut på de skrå brædder i film-satsningen til astronomiske 50 millioner kroner.

Lige nu er den unge 12-årige pige fra Østerbro nærmest ukendt i den almene del af befolkningen. Nu må hun dog til at vænne sig til en periode i det absolutte spotlys, efter filmen havde gallapremiere i går og rammer de danske biografer på torsdag.

Barske kritikere
Hos folkene bag 'Skammerens Datter' er man yderst opmærksom på, at man billedligt talt kaster Rebecca Emilie Sattrup for en flok glubske løver, når filmen får premiere på torsdag. Derfor har man talt længe med hende om, at hun ikke skal tage kritikken personligt.

- Vi taler om en bog, som nærmest er en religion for en hel masse piger. De vil alle sammen have en mening om, hvordan hun skal se ud, og hvordan hun skal være. Der vil komme alle mulige former for kritik, siger caster på filmen, Karin Jagd, til Ekstra Bladet.

Bogen om 'Skammerens Datter' er solgt til mere end 25 lande og står på den allerfineste plads i mange unge pigers bogreol. Derfor er casteren på filmen heller ikke i tvivl om, at det er de unge piger, som vil være filmens mest harske kritikere.

- Piger i den alder kan være utrolig barske. De tænker ikke på, at der sidder et menneske på den anden side. Derfor skal Rebecca være klar over, at det ikke er hende de kritiserer, men hendes rolle i filmen, siger Karin Jagd.

Kæmpe forandring
Det er ikke alle barnestjerner, der klarer transformationen fra at være totalt ukendt til pludselig at være teenage-idoler. De fleste kender barnestjernerne Macaulay Culkin, Miley Cyrus og Lindsay Lohan, der alle er gået fra den ene skandale til den anden, efter de blev berømte.

Karin Jagd er klar over, at Rebecca Emilie Sattrups liv kommer til at ændre sig markant, og at det kræver et enormt fokus både fra forældrene og film-holdets side. Til gengæld er hun ikke nervøs for, at den 12-årige pige lider samme skæbne som andre barnestjerner.

- Hun er et meget stabilt og harmonisk barn med en rigtig god familie og en solid baggrund med en rigtig kernefamilie. Det giver hende et smaddergodt udgangspunkt for det, som hun er i gang med, siger casteren og fortsætter.

- Vi har et net, som vi skal sprede ud, så hun kan komme så frelst igennem det her som muligt. Det er en kæmpe, kæmpe forandring i sådan et lille menneskes liv.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.