Voldtægtsmand om sit dødsoffer: Hun var selv ude om det

Den dansk co-producerede dokumentarfilm 'Indiens døtre' sætter fokus på masse-voldtægten med dødeligt udfald, der rystede Indien i 2012

- Man kan ikke klappe med en hånd. Der skal to  hænder til. En pæn pige render ikke rundt ved 21-tiden om aftenen. Det er pigen, der har det største ansvar ved en voldtægt.

Så markant lyder udmeldingen fra den dødsdømte voldtægtsmand Mukesh Singh, som filminstruktøren Leslee Udwin har interviewet i fængslet i forbindelse med hendes nye dokumentarfilm 'Indiens døtre', der i øvrigt er co-produceret af Mette Heide fra det danske filmselskab 'Plus Pictures' samt støttet af DR's dokumentarredaktør Mette Hoffmann Meyer.

Filmen skulle have været vist på den indiske tv-station NDTV på søndag den 8. marts på 'Kvindernes Internationale Kampdag'. Men filmen er nu blevet forbudt, fordi regeringen i Indien frygter, at den vil skabe optøjer og uro i Indien. Men her i Danmark bliver filmen selvfølgelig vist på DR1 den 8. marts kl. 22.10.

Se her et andet klip fra filmen:

 

Her ses de fire dødsdømte voldtægtsmænd. Fra venstre: Mukesh Singh, Akshay Thakur, Vinay Sharma og Pawan Gupta. (Foto: AP)
Her ses de fire dødsdømte voldtægtsmænd. Fra venstre: Mukesh Singh, Akshay Thakur, Vinay Sharma og Pawan Gupta. (Foto: AP)
 

Vrede demonstranter kræver  voldtægtsmændene fra New Delhi klynget op. (Arkivfoto: AP/Saurabh Das) Krimi Domstol: Fire voldtægtsmænd skal hænges  

Voldtaget af seks mænd og smidt af en bus
Filmen sætter fokus på den grusomme masse-voldtægt af den kun 23-årige medicinstuderende Jyoti Singh i en bus i Delhi i Indien i 2012. Her skiftedes seks mænd med at voldtage den forsvarsløse kvinde, mens buschaufføren Mukesh Singh nærmest lod som ingenting samt medvirkede til, at den hårdtsårede Jyoti Singh blev smidt ud af bussen.

Jyoti Singh døde efterfølgende af sine alvorlige kvæstelser, efter at hun var blevet opereret hele syv gange.

Fire af de seks voldtægtsmænd blev efterfølgende dømt til døden, heriblandt buschaufføren Mukesh Singh, der fra sin fængselscelle i Indien overfor filminstruktøren Leslee Udwin afslører, at han intet har lært af sin dødsdom. Og at hans kvindesyn stadig er dybt foruroligende og skræmmende.

En af de anholdte føres til retten. (Foto: AP) Krimi Dansker gruppevoldtaget i Indien: Nu skal hun tilbage og hjælpe politiet

Hun trængte til en lærestreg
Mukesh Singh mener nemlig stadig, at det var helt rigtigt af mændene at give den unge kvinde en lærestreg.

- Hun burde ikke have gjort modstand under voldtægten. Hun skulle bare have ligget helt stille og lade det ske. Så havde de aldrig kastet hende ud af bussen, da de var færdige, siger Mukesh Singh, der mener, at han er uretfærdigt dømt til døden for en voldtægt, som han ikke var direkte delagtig i.

Mukesh Singh mener også, at de fire dødsstraffe til voldtægtsmændene vil gøre situationen værre for indiske kvinder.

- Førhen kunne man voldtage en kvinde og bare efterlade hende, fordi man var sikker på, at hun ikke ville fortælle om det til nogen. Nu vil voldtægtsmændene ikke længere bare efterlade kvinden, når de er færdige med hende, som vi gjorde. Det vil i stedet dræbe hende, siger Mukesh Singh.

Det skabte raseri i hele Indien, da historien om den brutale voldtægt af Jyoti Singh kom frem i 2012. Derfor har Indiens regering nu forbudt filmen om voldtægten med titlen 'Indiens Døtre' af frygt for nye uroligheder.(Foto: AP)
Det skabte raseri i hele Indien, da historien om den brutale voldtægt af Jyoti Singh kom frem i 2012. Derfor har Indiens regering nu forbudt filmen om voldtægten med titlen 'Indiens Døtre' af frygt for nye uroligheder.(Foto: AP)
 

Krimi Kusiner begår selvmord efter gruppevoldtægt  

Voldtaget med et jernrør
I filmen beretter Mukesh Singh også om de makabre detaljer, hvor voldtægtsmændene blandt andet benyttede et jernrør under voldtægten mod den forsvarsløse kvinde.

Masse-voldtægten mod Jyoti Singh medførte, at man nu kan dømmes til døden for voldtægt i Indien, hvor der gennem de seneste år er blevet begået en lang række modbydelige voldtægter af kvinder. Og kvindernes situation er også kommet på dagsordenen i Indien, hvor det stadig er meget udbredt, at en voldtægt især kaster skam over ofret.

Demonstratin i Indien mod voldtægten af den 23-årige medicin-studerende Jyoti Singh.(Foto: AP)
Demonstratin i Indien mod voldtægten af den 23-årige medicin-studerende Jyoti Singh.(Foto: AP)

Den britiske filminstruktør Leslee Udwin bag filmen 'Indiens Døtre' er dansk gift og bosiddende i Danmark.(Foto: AP)
Den britiske filminstruktør Leslee Udwin bag filmen 'Indiens Døtre' er dansk gift og bosiddende i Danmark.(Foto: AP)
 

 

1 af 6 Her ses de fire dødsdømte voldtægtsmænd. Fra venstre: Mukesh Singh, Akshay Thakur, Vinay Sharma og Pawan Gupta. (Foto: AP)
2 af 6 Voldtægten af den 23-årige Jyoti Singh førte til gigantiske demonstrationer i Indien i 2012. Store dele af befolkningen havde fået nok af de meningsløse modbydelige voldtægter af kvinder. (Foto: AP)
3 af 6 Den britiske filminstruktør Leslee Udwin bag filmen 'Indiens Døtre' er dansk gift og bosiddende i Danmark.(Foto: AP)
4 af 6 Demonstratin i Indien mod voldtægten af den 23-årige medicin-studerende Jyoti Singh.(Foto: AP)
5 af 6 Det skabte raseri i hele Indien, da historien om den brutale voldtægt af Jyoti Singh kom frem i 2012. Derfor har Indiens regering nu forbudt filmen om voldtægten med titlen 'Indiens Døtre' af frygt for nye uroligheder.(Foto: AP)
6 af 6 Buschaufføren Mukesh Singh mener stadig, at den voldtægtsdræbte 23-årige kvinde selv var skyldt i at hun blev voldtaget. Kvinder skal nemlig ifølge ham ikke rende rundt kl. ni om aftenen.(Foto: AP)
68 kommentarer
Vis kommentarer