Annonce:
Annonce:

Anmeldelse: Biers dårligste film i årtier

Trods verdensstjernerne Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i front virker 'Serena' gumpetung og altmodisch

Susanne Bier og Lone Scherfig er begge aktuelle med engelsksprogede film. Her kan du se Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch vurdere, hvilken film der er bedst
Annonce:
Følg Underholdning

 

Instr.: Susanne Bier. Premiere 27. november i seks biografer.

Susanne Bier og Lone Scherfig er begge aktuelle med engelsksprogede film. Herover kan du se Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch vurdere, hvilken film der er bedst
_________________________________________________________________________________________________________________

Det må siges at være noget af et scoop, at Susanne Bier kan diske op med to af Hollywoods allerstørste navne, Jennifer Lawrence og Bradley Cooper, i front for premiereaktuelle ’Serena’. De to har også spillet over for hinanden i ’Silver Linings Playbook’ (2012) og ’American Hustle’ (2013), og ’Serena’ er faktisk indspillet mellem de to film. Det lykkedes nemlig Bier at sikre sig deres underskrifter inden ’Silver Linings Playbook’ for alvor brød igennem og i sidste ende resulterede i en Oscarstatuette til Lawrence for bedste kvindelige hovedrolle.

Annonce:

Siden har ’Serena’ haft et noget turbulent forløb – den er efter sigende blevet klippet om tre gange, har haft svært ved at finde en distributør og nu sniges den nærmest ud i ganske få danske biografer på trods af de populære navne, lige som den endnu ikke har haft amerikansk premiere.

Jennifer Lawrence - Den modvillige megastjerne

På papiret ligner det ellers en meget god historie. George (Bradley Cooper) er en driftig forretningsmand i North Carolina i 1920’erne i gang med at opbygge et tømmerimperium på trods af store problemer med arbejdssikkerheden, myndighederne, likviderne og miljøforkæmpere (de fandtes åbenbart allerede dengang).

Han får et ekstra skub af den mindst lige så ambitiøse Serena (Jennifer Lawrence), som han ikke helt overbevisende frier til allerede i anden sætning af deres første samtale.

Annonce:

Hun viser sig at være en kvinde, der ved hvad hun vil, og da hun ikke kan få dét, har det fatale konsekvenser for alle involverede. Plus det løse. Desværre virker både passionen og det frie fald sært postuleret og ’Serena’ bliver der for en meget uengagerende oplevelse. Tonstung symbolik, der indbefatter både slanger og pumaer, hjælper heller ikke på indlevelsen.

Ny Susanne Bier-film stiller spørgsmål og får etisk pris

Trods flotte (natur)billeder af Morten Søborg letter ’Serena’ aldrig fra lærredet, og man kan ikke sige sig fri for at undertrykke et gab eller ti undervejs i dette stykke halvhjertede gotiske americana, der åbenlyst ikke passer til Biers kunstneriske temperament. Det kan hverken dygtige folk som Lawrence og Cooper eller nok så megen omredigering ændre på. Biers dårligste film i flere årtier.

Hun er allerede biografaktuel i januar igen med den danske ’En chance til’ – det kan næsten kun gå fremad.

Medv.: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, David Dencik, Rhys Ifan m.fl. 106 min.

Anmeldelse af The Hunger Games 3: Langt tilløb


Se traileren til 'Serena' her

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: