Anmeldelse: Taken 3 er tomt tidsspilde

Liam Neeson & co. leverer en tynd omgang popcorn-underholdning

Filmmagasinet kigger i denne udgave nærmere på 'Taken 3'

 

Taken 3. Instr.: Olivier Megaton. Premiere d. 8. januar 2015

Den normalt glimrende skuespiller Liam Neeson sprang for alvor ud som hårdtslående og fåmælt actionhelt i kæmpesuccesen 'Taken' (2008), hvor han som den nypensionerede CIA-agent Bryan Mills skulle redde sin datter, der var blevet kidnappet af nogle fæle albanere.

Hævndramaet 'Taken 2' var mere af det samme tilsat en upassende undertone af islamofobi, og i 'Taken 3' er det så russerne, der må stå for skud.

Uden at skulle røbe for meget af den eventuelle spænding bliver Mills denne gang hængt op på mordet af sin ekskone, men beslutter sig ikke overraskende til selv at tage affære for at finde de skyldige, mens politiet anført af inspektør Dotzler (Forest Whitaker) er lige i hælene på ham.

EKSKLUSIV TRAILER: Liam Neeson går til stålet i Taken 3

Kompetent udført
'Taken 3' er bortset fra lidt klodset computergrafik kompetent nok udført, men det høje tempo kan ikke skjule, at den ikke rummer skyggen af en selvstændig idé. Der er intet her, man ikke har set hundredvis af gange før (eksempelvis i de to første film) – men som regel i betydelig mere inspireret form.

Liam Neeson: Sindssygt at være actionhelt

Troværdighed er slet ikke noget, man bekymrer sig om, men selv bedømt på popcorn-barometeret er der ikke meget, som popper her.

Så alt efter sindelag kan man jo betragte den som tomt tidsfordriv eller rent tidsspilde.

Jeg hælder mest til de sidste.

Taken 3. Instr.: Olivier Megaton. Medv.: Liam Neeson, Maggie Grace, Forest Whitaker, Dougray Scott m.fl. 108 min. Premiere d. 8. januar 2015 i 66 biografer