Anmeldelse: 'Zootropolis' er Disney i topform

Endnu en fremragende animationsfilm med en god sag

Anmeldelse: 'Zootropolis' er Disney i topform

Se trailer til filmen her

 

'Zootropolis' Instr.: Byran Howard, Rich Moore og Jared Bush

Disneys animationsstudier må med ' Vilde Rolf ', ' Frost', ' Big Hero 6' samt nu ' Zootropolis' siges at være inde i en gylden stime, der er helt på niveau med underselskabet Pixar. Ja aktuelle ' Zootropolis' er langt, langt bedre end Pixars seneste, skuffende ' Den gode dinosaur'.

I storbyen Zootropolis (med hele tre klimazoner) lever tidligere rov-og byttedyr fra løver over isbjørne til spidsmus nu sammen i næsten fredsommelighed, men pludselig brydes utopien, da nogle af rovdyrene pludselig får vakt deres gamle instinkter til live. Og så må politikaninen (den første af sin slags) Judy samt svindlerræven Nick jo tage affære.

Og det viser sig at være betydeligt mere kompliceret (og komplekst), end det måske lyder.

Anmeldelse: Depression i børnehøjde

Animationen er selvfølgelig tiptop (om end 3D virker lidt unødvendigt her), men der, hvor ' Zootropolis' for alvor udmærker sig, er på både historie-og detaljeniveauet.

Der er simpelt hen tale om en god fortælling om at turde tro på sig selv, tage kampen op mod fordommene og et råddent system (heriblandt korrupte politikere) og ikke mindst om at lade rummeligheden råde. En både vigtig og nødvendig morale i disse tider.

Den er tilmed elementært spændende og fuld af sjove og elskelige figurer samt et væld af finurlige visuelle påfund, så der er noget at gå på opdagelse i i hvert eneste billede.

Anmeldelse: Big Hero 6 og de søde superhelte

Og som de bedste familiefilm fungerer den samtidig på flere niveauer, så både voksne samt store og mindre børn vil få noget med hjem.

Man skal eksempelvis nok have en vis alder for at fange den veloplagte hilsen til Marlon Brandos karakter i ' Godfather'.

Så ubetinget vinterferiens bedste bud på en biografoplevelse for hele familien. Den er faktisk så god, at man ikke engang behøver at have børn som undskyldning for at se den.

Danske stemmer: Özlem Saglanmark, Jens Jacob Tychsen, Iben Hjejle, Peter Gantzler m. fl. 108 min. Premiere over hele landet.