Anholt kalder: Satankult

40 år efter Ekstra Bladets afsløring af en satankult på Anholt kommer nu dokumentarfimen om den utrolige historie

En satanist poserer på diabolsk måde med horn i panden.(Foto: PR Foto)
En satanist poserer på diabolsk måde med horn i panden.(Foto: PR Foto)

Se trailer herover artiklen
_______________________

I den sidste uges tid har der været masser af fokus på øen Læsø i Kattegat på grund af tv-serien 'Læsø kalder'. Men nu er det altså en anden ø i Kattegat, der kommer fokus på, nemlig Anholt.

For mere end 40 år siden torsdag den 24. maj 1973 skrev Ekstra Bladet på forsiden 'Satankult afsløret på Anholt'. Og nu har filminstruktøren Jonas Bech og medinstruktøren Kristian Ussing i fællesskab lavet en dokumentarfilm med titlen 'Satankulten på Anholt', hvor de forsøger at finde frem til, hvem der var med i den berygtede satankult fra Anholt, der spredte skræk og rædsel flere steder i Danmark med sataniske mønter og diabolske breve med gamle frimærker, der blev placeret i kirker, museer og andre steder.

 

- Jeg var egentlig igang med research til en horror-spillefilm, da en af mine bekendte pludselig viste mig en af de sataniske mønter fra Anholt. Og få fik jeg straks ideen til at lave en dokumentarfilm om den berygtede satankult på Anholt, siger filminstruktøren Jonas Bech til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Da vi i starten kom til Anholt med filmholdet, var folk på øen meget skeptiske overfor vores filmprojekt. Men efterhånden fik vi stor hjælp af flere af de lokale, heriblandt Steffen, der dog lige først skulle have præstens velsignelse til at hjælpe os.

- Efter at have arbejdet med filmen i tre år, er jeg helt sikker på, at der har eksisteret en slags satankult på Anholt. Det var ikke drengestreger eller bare for sjov, men hvorvidt, der var tale om reel satanisme, er jeg ikke overbevist om, fortæller Jonas Bech.

 

Knoglerester og sorte stearinlys
I 1973 fandt beboerne på Anholt en række uhyggelige fund i den store ørken på Anholt. Det drejede sig blandt andet om sorte stearinlys, messingklokker, knoglerester og andre diabolske ting, der var placeret ude i Anholts ørken og arrangeret i en slags okkultisk satanisk ritual.

Anholts daværende lærer modtog også et immiteret afhugget hoved med en makaber besked:

'Jeg har hugget hovedet af en fremmedarbejder og vil sende det til dig, hvis du til gengæld vil hive neglene af og sende dem til mig'.

Afsenderen af beskeden var Alice Mandragora, ypperstepræstinde ved Satankulten på Anholt.

 

Djævlemønter og sataniske breve
Rundt omkring i Danmark, blandt andet i Vor Frue Kirke i København og i et museum i Køge fandt man også nogle mystiske mønter, hvorpå der var indgraveret en djævel med horn i panden samt datoen 13 maj Anholt. Og på nogle af mønterne var der indgraveret tre navne: Alice Mandragora, Karl Klunck og Dunk Wokgnal.

Der blev også rundt omkring i Danmark fundet breve med satanisk indhold og med invitationer til sataniske fester på Anholt, der altid skulle foregå natten til den 13. maj. Her skulle der spises menneskekød og drikkes blod, og på kirkegården, der vender ud til ørkenen på Anholt, skulle man grave tre lig op og vende dem i deres grave.

I filmen tager Jonas Bech og Kristian Ussing samt to andre ud i Anholts ørken natten til den 13. maj 2011 for at undersøge, om der stadigvæk foretages satan-ritualer i den uhyggelige nat.

Se filmen og få svaret.

Filmen 'Satankulten på Anholt' kan købes i Cinematekets film- og boghandel i København, på Laserdisken eller på hjemmesiden satanholt.dk