Annonce:
Annonce:

Anmeldelse: Ned i Mør(c)ket

'Kvinden i buret' skal først og fremmest ses på grund af makkerparret Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares

Nikolaj Lie Kaas er fremragende castet som den desillusionerede, egensindige, fraskilte og drikfældige Mørck På det tekniske plan er 'Kvinden i buret' professionelt skruet sammen. (Foto: Linda Johansen)
Nikolaj Lie Kaas er fremragende castet som den desillusionerede, egensindige, fraskilte og drikfældige Mørck På det tekniske plan er 'Kvinden i buret' professionelt skruet sammen. (Foto: Linda Johansen)
Annonce:
Følg Underholdning

'Kvinden i buret' Instr.: Mikkel Nørgaard Medv.: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Sonja Richter, Søren Pilmark m. fl. 97 min. Premiere i morgen i 129 biografer

At Jussi Adler-Olsens monster-succesfulde serie om vicekriminalkommissær Carl Mørck fra Afdeling Q nu bliver til en række på foreløbig fire film, kommer ikke som den store overraskelse. Men det er måske mere uventet, at projektet er lagt i hænderne på instruktøren Mikkel Nørgaard, der ud over diverse tv-serier kun har spille-films-erfaring fra komedien 'Klovn - The Movie' ( 2010), der godt nok solgte mange billetter, men ellers må siges at befinde sig i en noget anden boldgade.

Han får dog hjælp af den rutinerede Nikolaj Arcel, der står for manuskriptet.

Han har i sagens natur været nødt til at hugge en hæl og klippe en tå i forhold til bøgerne og har desuden gjort Mørck noget yngre, og der skal nok komme en livlig diskussion de næste måneder på diverse blogs osv. om forskellen på bog og film.

Sonja Richter: Sådan blev jeg kvinden i buret

Annonce:

Den libanesisk-fødte Fares Fares (som nogle måske husker fra svenske komedier som 'Jalla! Jalla!' og 'Kopps') er ligeledes et fund som Mørcks muslimske sidekick Assad. De to formår at generere den der uforlignelige pingpong-dynamik, som skaber uforglemmelige filmmakkerpar.

Der er i det hele taget ikke meget at udsætte på skuespillet her, hvor alle udfylder deres respektive roller med bravur.

Mere kød på
Ved man, hvem forbryderen er, er der til gengæld ikke det store at komme efter på det historiemæssige plan. Det er meget sjældent, at jeg anklager en film for at være for kort, men lige her kunne man godt have brugt lidt mere kød på fortællingen.

Uden at røbe for meget så bliver selve forbrydelsen og ikke mindst motivet bag jappet underligt pligtskyldigt af sted. Peter Plaugborg gør, hvad han kan med sin underskrevne figur, men det bliver aldrig til andet end den inkarnerede ondskab.

TV: Sonja Richter sulter sig til rollen

På det tekniske plan er 'Kvinden i buret' professionelt skruet sammen, men uden de store personlige fingeraftryk.

Annonce:

Vi er kvalitetsmæssigt mere ovre i afdelingen for seværdige franchises som svenske Beck og Wallander end egentlig original filmkunst. Men derfor glæder man sig alligevel til at følge næste sag med Mørck og Assad. Gerne med lidt mere tyngde på 'modstanderen' næste gang.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: