Derfor langer Refn ud efter von Trier

Nicolas Winding Refn er ifølge filmredaktør på Soundvenue, Jacob Ludvigsen, træt af, at han hele tiden skal holdes op mod Lars von Trier

Her kan du se interviewet med Jacob Ludvigsen

Du kan se interviewet med Jacob Ludvigsen herover artiklen

Den danske instruktør Nicolas Winding Refn er med filmen 'The Neon Demon' for tredje gang nomineret til de prisen De Gyldne Palmer på filmfestivalen i Cannes.

Filmen havde i det franske gallapremiere torsdag aften, hvor den blev mødt med højrøstede reaktioner i biografsalen og efterfølgende blandede anmeldelser.

Fredag formiddag stillede den 45-årige københavner sig til rådighed for pressen, hvilket skulle vise sig at blive en farverig fornøjelse.

Efter en stille og rolig begyndelse fik en norsk journalist fyret godt og grundigt op for Refn, der efterfølgende sendte et sandt bombardement af verbale missiler i retning af den danske filminstruktør Lars von Trier.

Nicolas Winding Refn er klar til kamp. (Foto: AP) Filmnyheder Refn: Lars von Trier ville bolle med min kone

- Lars, Lars, Lars har taget mange stoffer. Han er gået over stregen. Det svar kan du få, lød det blandt andet fra Refn, efter den norske journalist havde dristet sig til at spørge, om der eksisterede en national konkurrence mellem Refn og Trier.

Verdenselite
Nordmanden havde ikke held med at få Nicolas Winding Refn til at kommentere konkurrence-spørgsmålet, og ifølge filmredaktør på Soundvenue, Jacob Ludvigsen, skyldes undvigelsesmanøvren, at 'Pusher'-instruktøren er træt af sammenligningen med Lars von Trier.

Lars von Trier poserer for pressen under filmfestivalen i Cannes med FUCK tatoveret på sine fingre. (Foto: Polfoto) Filmnyheder 60 år i dag: Derfor er Trier så vigtig for Danmark

- Altså, Refn føler, at han er en lige så stor instruktør og et lige så stort verdensnavn som Lars von Trier, og han gider ikke have den der understudy-position, hvor han hele tiden skal holdes op mod Danmarks store auteur, vurderer Jacob Ludvigsen, der mener, at begge instruktører befinder sig øverst i film-fødekæden.

- De er begge provokatører, og jeg synes også, at de begge to tilhører den absolutte top i verden, lyder det fra Jacob Ludvigsen.

Gammel strid
Det er langt fra første gang, at Nicolas Winding Refn forholder sig kritisk til 60-årige von Trier.

I 2013 sagde han til filmmagasinet Ekko, at Lars von Trier burde gå på pension, og efter von Triers kontroversielle Hitler-kommentar på 2011-udgaven af Cannes-filmfestivalen var der også prompte respons fra Refn, der lagde afstand til kollegaen.

'The Neon Demon' har ifølge Kino.dk danske premiere 9. juni

Trier sagde FUCK til verden, nu siger verden FUCK til Trier. (Foto: AP) Film Triers nazi-snak chokerer verden

Lars von Trier kan godt pakke kufferten og tage hjem fra Cannes. Filmen 'Melancholia' er dog stadig med i konkurrencen om De Gyldne Palmer. (Foto: AP) Film Trier smidt ud af Cannes

Du kan se interviewet med Jacob Ludvigsen herover artiklen

Se traileren for 'The Neon Demon'

12 kommentarer
Vis kommentarer