Er det den klammeste film du aldrig kommer til at se?

Det ser ud til at have lange udsigter at opleve Leonardo DiCaprio i rollen som USA's første seriemorder

Det er meningen, at Leonardo DiCaprio (t.v.) skal spille rollen som USA's første seriemorder Howard Henry Holmes (t.h.). Spørgsmålet er dog om filmatiseringen af bogen 'Devil in the White City' bliver til noget foreløbig. (Foto: AP)
Det er meningen, at Leonardo DiCaprio (t.v.) skal spille rollen som USA's første seriemorder Howard Henry Holmes (t.h.). Spørgsmålet er dog om filmatiseringen af bogen 'Devil in the White City' bliver til noget foreløbig. (Foto: AP)

Tilbage i 2010 sikrede Leonardo DiCaprio sig filmrettighederne til en bog om USA's første seriemorder.

'Devil in the White City: Murder, Magic, and Madness at the Fair That Changed America' udkom i 2003 og er skrevet af historikeren Erik Larson. Bogen går helt tæt på Henry Howard Holmes, som før, under og efter verdensudstillingen i Chicago i 1893 dræbte minimum 27 personer - de fleste af dem på sit til lejligheden byggede dødshotel.

På World's Fair Hotel gassede og parterede Holmes sine ofre, som fortrinsvis var yngre kvinder. Skeletterne solgte han til medicinuddannelser for en god skilling.

Bogen har solgt i flere millioner eksemplarer og tilbragt over tre år på New York Times' Bestseller-liste, så forventningerne var forståeligt store, da Leonardo DiCaprio sikrede sig rettighederne og proklamerede, at han selv ville spille rollen som Holmes. Filmen skulle produceres i samarbejde med Warner Bros. og manuskriptet skrives af Graham Moore, som netop har haft premiere med 'The Imitation Game'.

Og så blev der ellers stille om projektet.

Krimi Så brutal var USA's første seriemorder

Men nu er Graham Moore så småt begyndt at tale om projektet igen.

- Det er en ekstrem dyr film, og en ekstrem mørk film.

- Det er bare en meget lang proces at finde ud af at gøre det på en måde, der ikke vil koste studiet (Warner Bros., red.) alle sine penge, siger Graham Moore, som angiveligt er færdig med manuskriptet.

Der er dog stadig lang vej igen.

- Det var rart at kunne skrive uden økonomiske bekymringer.

- Men så begynder de at regne på, hvad manuskriptet rent faktisk vil koste ... Det er ladsiggørlig, det er bare meget kompliceret. Alle er meget tilfredse med manuskriptet, men når vi taler budgetter i denne størrelsesorden, er listen over instruktører, som filmstudiecheferne vil betro så mange penge til, ikke særlig lang, siger Graham Moore ifølge biographile.com

33-årige Graham Moore er i øvrigt netop strøget ind på Varietys liste over de manuskriptforfattere, der skal holdes øje med i fremtiden. Spørgsmålet er så, om filmstudierne tør kaste pengene efter ham og en af de mest vanvittige mordere i USA's historie.

Dr. Henry Howard Holmes

- Født Herman Webster Mudgett, 16. maj 1861

- Uddannet læge fra Michigan Universitet i 1884

- Bliver betragtet som USA's første kendte seriemorder

- Dræbte officielt 27 personer før, under og efter Verdensudstillingen i Chicago i 1893. Det frygtes dog, at antallet kan være op mod 200

- Størstedelen af mordene fandt sted på World's Fair Hotel, som Holmes byggede op til lejligheden

- Han dræbte blandt andet for at kunne hæve livsforsikringer og sælge skeletterne til medicinuddannelser

- Han blev kun dømt for et enkelt mord. Han døde ved hængning 7. maj 1896

0 kommentarer
Vis kommentarer