For lidt kærlighed - for meget sport og musik

'En-to-tre-nu!' er en lidt for lang film med en lidt for simpel historie

Se traileren til 'En-to-tre-nu!'

En-to-tre-nu! Instr.: Barbara Rothenborg. Premiere d. 4. maj 2016

Den danske ungdomsfilm 'En-to-tre-nu!' er løseligt baseret på Jesper Wung-Sungs populære roman af samme navn, der udkom i 2001.

Regner Grasten har skrevet manuskript, og Barbara Rothenborg har instrueret denne overskuelige og simple kærlighedshistorie om to gymnasieelever, Jeppe (Nikolaj Groth) og Cecilie (Clara Rosager), der forelsker sig hovedkulds i hinanden.

Deres fælles svæven på en lyserød sky bliver dog snart forstyrret af en bælgsort ditto: Yndige Cecilie er ramt af en dødelig form for kræft.
Nana på flugt fra rampelyset
Sygdomsramt
Vi får allerede indledningsvist en gisning om, at noget er helt galt, da filmen åbner med en råbe-scene, hvor den unge kvinde gjalder sin desperation og angst ud over det åbne hav til tonerne af Leonard Cohens 'Bird on the wire'. Så langt så godt.

Herefter bliver det en anelse kluntet i persontegningen af filmens to hovedfigurer. Jeppe er helt vild med basketball – og er mere fan af at hoppe med bolden og spille kampe i weekenden end at lave kedelige lektier. Et indblik i dette drengede sportsliv skygger flere gange for den smertefulde film om ungdommelig, sygdomsramt kærlighed, som 'En- to-tre-nu!' så gerne vil være. Cecilie elsker at tegne og synge, og det er så det.

Model måtte klippe sit hår kort for at spille kræftsyg

Godkendte præstationer
Fortællingen fungerer langt bedre og mere troværdigt, da Jeppe og Cecilie går all in på hinanden på trods af sandet løber gennem dødens timeglas – men med en spilletid på næsten to timer går der desværre en del tid, før det øjeblik opstår. Nikolaj Groth og Clara Rosagers skuespilpræstationer er faktisk ganske overbevisende her, når de endelig opholder sig i samme rum.
I scenerne, hvor de er hver for sig, kniber det til gengæld en hel del med at fastholde interessen for de to turtelduer.

Herlig fake-orgasme i ny dansk film
Ren musikvideo
Enkelte steder præsenterer filmen os for et par tonstunge klichéer fra bogen om 'Sådan laver vi film om kærlighed'. Flere steder går der ren intetsigende musikvideo i forløbet. Når 'En-to-tre-nu!' ihærdigt prøver at iscenesætte de store følelser, skrues der i stedet op for de øredøvende rytmer. En ekstra tur i klipperummet, hvor de mange musiske forløb blev sakset fra, havde helt sikkert gjort 'En-to-tre-nu!' til en stærkere og mere gribende film, end hvad tilfældet er her.

En-to-tre-nu! Instr.: Barbara Rothenborg. Medv.: Clara Rosager, Nikolaj Groth, Laura Bach, Jens Jørn Spottag m.fl. 115 min. Premiere i 83 biografer d. 4. maj 2016.