Suveræn Schwarzenegger

’Terminator Genisys’ er årets hidtil største positive overraskelse på filmfronten

Se traileren til 'Terminator Genisys'.

 
'Terminator Genisys'. Instr.: Alan Taylor. Premiere 25. juni i 67 biografer i 2D og 3D

Efter en måned der har budt på fesne genoplivninger af varemærkerne ’Mad Max’ og ’Jurrasic World’ må jeg indrømme, at det var med visse forbehold, at jeg satte mig til rette i sædet med mine 3D briller på for at se Schwarzenegger og kompagni forsøge at sætte nye batterier i ’Terminator’.

Og da historien indledningsvis minder mistænkeligt meget om især den første i serien, synes fordommene bekræftet. Men det viser sig heldigvis blot at være et af de mange intelligente drejninger i ’Terminator: Genisys’, som gang på gang vender historien på hovedet – helt bogstavelig talt

Tag den store 'Game of Thrones'-quiz og se, hvor godt styr du har på seriens personer. (Foto: HBO) TV Stor Game of Thrones-quiz: Har du styr på personerne?

Instruktøren Alan Taylor og ikke mindst de to manuskriptforfattere Laeta Kalogridis og Parrick Lussier formår på elegant vis at inkorporere alle de ting vi allerede kender fra James Camerons gamle univers med en helt ny uforudsigelig handlingstråd, der tager hensyn til, at verden – og dermed også fremtiden – har ændret sig en del siden 1984.

Det sker via en en række forskellige loops i tidsrejserne (der spænder fra 1984 til 2017), som det vil føre for vidt at komme ind på her, men som blandt andet medfører, at vi i hovedforløbet møder nogenlunde jævnaldrende udgaver at forældrene Sarah og (tilsyneladende) John Connor samt sønnen Kyle Reese.

Arnold Schwarzenegger var i godt humør, da han gik rundt i Los Angeles som The Terminator - her er han på voksmuseet Madam Tussauds. (Foto: Fra Youtube-videoen) Intl. kendte Sjove Arnold: Skræmmer fans fra vid og sans

Den helt store forandring er dog Schwarzeneggers Terminator-figur, som vi møder i både en tro silikone-klon af 1984-udgaven samt en tydeligt aldersvækket og langt mere menneskelig 2015-version. Så jo, cyborgs kan også ældes med ynde.

De digitale effekter buldrer og brager på imponerende vis derud af, som det jo hører sig til og både IMAX-formatet og 3D spændes til bristepunktet, men det der for alvor gør ’Terminator: Genisys’ til en så vellykket oplevelse, er, at man simpelthen har gjort sig umage med historien, der har både bid og vid.

Intl. kendte Selvironi: Arnold tager pis på sin karriere

Den eneste alvorlige anke er valget af Jai Courtney i rollen som den voksne Kyle, da manden har nogenlunde lige så meget udstråling som en lygtepæl. Jeg vælger dog ikke at lade det trække ned i helhedsindtrykket, da der er så mange andre ting at glæde sig over – også på skuespilsiden, hvor man udover Schwarzenegger må fremhæve Emilia Clarke (fra ’Game of Thrones’, hvor hun tidligere har arbejdet sammen med instruktøren Alan Taylor) samt altid gode J.K. Simmons som årvågen politimand.

En genskabelse med både humor, intelligens og samtidsbrod . Hvem skulle nu have troet det? ’Terminator: Genisys’ er årets hidtil største positive overraskelse på filmfronten.

Medv.: Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, Jai Courtney, Jason Clarke m.fl. 125. min.

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.

3 kommentarer
Vis kommentarer