Turtle Power, humor og selvironi

Det hidtil mest vellykkede forsøg på at overføre tegneserie- og legetøjsfigurerne Teenage Mutant Ninja Turtles til det store lærred

Se traileren til 'Teenage Mutant Ninja Turtles 2 - Out of the shadows'

'Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows'. Instr.: Dave Green. Premiere 2. juni over hele landet.

De fire farvekoordinerede skildpadder ser i den nye spillefilm endnu mere livagtige ud end nogensinde før. (Foto: UIP) Underholdning Skildpadderne der nægtede at være døgnfluer

Teenage Mutant Ninja Turtles, der oprindelig blev skabt i 1984 som en tegneserie af Kevin Eastman og Peter Laird henvendt til mere eller mindre voksne superheltenørder, udviklede sig til de flestes overraskelse til et verdensomspændende fænomen med tilhørende animeret tv-serie og legetøjsfigurer.

De blev også til tre ret forglemmelige spille-film i begyndelsen af 90' erne samt en udmærket animeret version i 2007. Og i 2014 forsøgte man så at lancere padderne en gang mere til en ny generation af 10-12-årige drenge, der måtte formodes at være den sagesløse målgruppe til det på alle planer skamløse produkt, der nærmest fik producenten Michael Bays ’Transformers’-serie til at virke åndfuld.

Men filmen omsatte for næsten en halv milliard dollars i biografer verden over på trods af tunge anmelderhug overalt, så ikke overraskende lancerer man nu en toer i den nye ombæring af serien om de muterede skildpadder.

Det var med andre ord ikke med de største forventninger, at jeg slog enden i sædet for at se ’Teenage Mutant Ninja Turtles – Out of the Shadows’. Men fordelen ved at kalkulere med det værste er jo, at man næsten kun kan blive positivt overrasket.

For den her har nemlig alt det, som forgængeren manglede: humor, selvironi, glimt i øjet og noget der i hvert fald minder om personkarakteristik.

Megan Fox optræder her med meget tydelig bule på maven sammen med Will Arnet under CinemaCon for kun to dage siden. (Foto: AP) Intl. kendte Medie: Gravide Megan Fox skal stadig skilles

Uden at skulle trætte for meget med et referat af den ultratynde historie kan vi da røbe så meget som at Shredder (Brian Tee) er flygtet fra fængslet og nu alliere sig med ikke bare den gale videnskabsmand Baxter Stockmann (Tyler Perry) men også Krang – kæmpehjernen med den mekaniske krop, der stammer fra en anden dimension og drømme om også at underlægge sig jorden.

Og så må de pizzaædende teenage-padder jo igen krybe op fra kloakkerne under New York og alliere sig med den langlemmede journalist April O’Neil (Megan Fox) i et forsøg på at redde den utaknemmelige verden. Og i baggrunden trækker deres mentor, den vise kæmperotte Splinter diskret i trådene.

Rollen i serien er skrevet specifikt til Megan Fox. Foto: AP Intl. kendte Megan Fox overtager populær komedierolle

Ud over de ovennævnte er der også støder vi også på gamle kendinge som den ishockeyspillende Casey Jones (Stephen Ammel) samt mutanterne Bebop og Rocksteady i form af henholdsvis et næsehorn og et vortesvin.

Det er præcis så åndssvagt som det lyder, men det er jo lige som præmissen for hele baduljen. Men netop fordi ’Out of the Shadows’ tør gå planken helt ud – og faktisk et lille stykke længere – virker det.

Megan Fox bliver sammenlignet med en model på en erotisk messe. (Foto: AP/Esquire). Intl. kendte Erotisk kritik preller af på Hollywood-sild

Det er yderst underholdende og ofte ret morsomt på den der måde, hvor man ind i mellem er i tvivl om, hvorvidt der er frivilligt eller ej, men jeg tror nu mest på det første.

Blandingen af ’rigtig’ film, CGI-effekter og motion capture er fermt og sømløst skruet sammen af den forholdsvis ubeskrevne Dave Green, som på forfriskende facon har rystet posen og givet nyt liv et koncept, man ellers troede var ude i den terminale fase. Vi kvitterer med fire stjerner og et højtrungende COWABUNGA!   

Medv.: Megan Fox, Will Arnett, Tyler Perry, Stephen Amell m.fl. 112 min.

3 kommentarer
Vis kommentarer